Fijne feestdagen

Onze huis is één grote speel plaats, niet alleen voor kleine kinderen. 🙂

Waar ik mee bezig ben.

Antennes

2e proto type

Inmiddels een 2e Proto type gemaakt van een nieuwe raam antenne.

In actie

Ik  heb 6mm aluminium gebruikt (Hornbach) Het resultaat is redelijk goed. Maar niet beter dan de eerdere versie die ik van 2,5mm installatie draad heb gemaakt.  Moet er nog  verder mee experimenteren.  Wat wel duidelijk is dat de coax aansluiting aan de zijkant hier het beste resultaat geeft.

Raam antenne 1e proto type.

Pioneer.

De hoofdtelefoon aansluiting van Pioneer receivers en versterker is direct aangesloten via de luidspreker uitgang. En vereisen daarom een hoofdtelefoon met een lage impedantie van  8Ω.   2e hands koop je met een beetje geluk, rond de €25 een mooi exemplaar.

To.v. moderne exemplaren zit er weinig laag in. Maar het is gewoon leuk om zo’n ding te hebben als Pioneer liefhebber. Vroeger deden ze daar ook niet zo moeilijk over. “Kijk daar heb je nu die  toon regeling voor.”😉

6AS7 Current Balanced PP Amp.

Er is momenteel een tekort aan computer chips en gewone electronica onderdelen.  Gelukkig kun je via Ebay wel aan het e.e.a. komen. Maar het verzamelen gaat moeizaam.  Van Amplimo heb ik een fraaie ringkern transformator voor de voeding ontvangen. Ik hoop binnenkort een Proto type te kunnen bouwen.

Technics.

De Technics SL-1200GR kent een aantal  reviews op het WWW. Ze schrijven elkaar allemaal een beetje na lijkt het wel.  Meestal wordt een. Funk draaitafel mat en een Thorens headshell geadviseerd.  Ik heb het geprobeerd en vond  die mat niet zo bijzonder.

Maar de originele Technics shell vervangen door een Ortofon LH-2000 blijkt wel een goede upgrade. Wat je in feite doet, is je toonarm wat zwaarder maken.  Als je net als wij, met een Denon DL-103 speelt vind ik dit één van  betere updates.  Aanrader! 👍

Verder is er natuurlijk élke dag wel wat te doen,  wat te ontdekken of iets nieuws te leren.  Maar voor nu wil ik :

Iedereen fijne feestdagen en veel geluk in toewensen voor 2022.

Jack

P.s.

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Eén gedachte over “Fijne feestdagen”

 1. Geweldig dat ik je tegen kom Jack!

  Ik heb veel geëxperimenteerd met rado’s.
  Inderdaad vind ik de FM tuner met dak antenne het
  beste klinken. Philips RH 691.

  Het radio signaal van digitenne is redelijk.
  Internet radio is redelijk.
  Ik gebruik wel de Butterfly red DAC bij internet radio.

  Het lijkt erop dat ik door moet blijven gaan met FM.
  De bandbreedte van DAB+ is soms bedroevend laag.
  64 kbs AAC. Jammer.

  In de auto merkte ik ook al dat FM mooier klinkt dan DAB +.

  Ik blijf je volgen. Bedankt voor de mooie adviezen.
  Hartelijke groeten van Leon van Thijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.