Onze installatie winter 2022

Overzicht vanaf de bank

2022.

Allereerst, iedereen een mooi en gezond 2022  toegewenst.

Vintage.

Het hart van de installatie waar we nu mee spelen is een vintage Pioneer SX-5580. Nagenoeg perfect. Er zijn een paar kleine dingen die ik in de toekomst wil uitproberen, maar voorlopig laat ik het zo.

Het hart

Geluid.

Schiit Modius

Er is een Schiit Modius dac aangesloten op de Aux ingang. CD’s via een Cambridge CXC loopwerk kunnen magisch klinken. Streamen van Qobuz etc via een Mac mini gaat uitstekend. Toch heb ik het idee dat sommige CD’s  beter klinken.

Het geluid is vergelijkbaar met onze van der Veen SE-10 buizen versterker, maar dan een die onbeperkt is. Moeiteloos, vanzelfsprekend, vloeiend, ook bij een laag volume.

Less = More?

Schema pick-up voorversterker.

Dit is het schema van de pick-up voorversterker.  Simpel, maar erg muziekaal.

Geen harde SSSen of glazig geluid, waar sommige transistor versterkers  last van hebben. Nieuwe ruisarme Fairchild transistoren die  gematched en gepaard zijn. Dat is wat meer werk, maar betaald zich driedubbel uit.  Verder Nichicon Muse condensatoren en mijn favoriete Vishay’s .

Denon DL-103 met step-up trafo

Radio.

Druk op de foto(s) voor een groter exemplaar.

Ook de FM tuner van deze Pioneer receiver is erg goed. Hij haalt qua ontvangst nét nièt het niveau van zijn grotere broer de SX-1250. Maar het geluid doet niet onder.

O ja “goede voornemens”😉 ik wil me het komend jaar richten op meer sporten, studie en eigen projecten. Natuurlijk ook genieten van allerlei muziek, dat is eenvoudig met deze set.

Jack🙋🏼‍♂️

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.