Favoriete links

 

3 gedachten aan “Favoriete links”

 1. Wat anders Jelle,

  Als je nu een setje haalt bij de Media markt of zo, gaat het 6….7 jaar mee en dan gaat het defect en zijn er geen reserve onderdelen meer te krijgen. Daar maakt toch helemaal niemand zich druk over? Waarom wel?over Akai en Sansui tuners die er al 30 jaar of meer op hebben zitten? Die hebben hun geld toch allang dik opgebracht? Of over FM dat al zeker 50 jaar bestaat….

  Gewoon niet doen, laat je niks wijs maken. Controleer altijd de bron van dat soort (onzinnige) berichten. Er worden in de politiek zoveel proef ballontjes losgelaten, die gewoon niet waargemaakt kunnen worden en meestal “stilletjes” weer verdwijnen. Waarna het kwaad al geschied is. Want ja mensen hebben toch ergens gelezen… gehoord dat…. Het is de bekende “verdeel en heers” truc, die je heel geraffineerd kunt toepassen.

  Technisch zijn er mogelijkheden om je tuner te kunnen blijven gebruiken en er is altijd nog zoiets als de kabel…

  Vriendelijke groet,

  jack

 2. Hallo Jelle,

  Als je in de zoekfunctie van mijn blog het woord dab typed, dan zul je vele pagina’s informatie vinden wat mijn ervaringen tot nu toe zijn en wat ik er zelf van vind.

  Maar kort, ik denk ook dat het niet zo’ n vaart loopt. Ik heb al vanaf +/- 2004 een DAB radio en tot nu toe komt het niet echt van de grond. Zo’ n 6% van de Nederlanders heeft nu een DAB+ radio. Jongeren zijn niet geïnteresseerd in DAB+. Wat jij gelezen hebt is al weer wat ouder nieuws.

  Minister Kamp van Economische zaken is inmiddels al zover dat hij geen datum meer durft te noemen.
  Vanaf 2015 worden er maandelijks nieuwe FM zenders neergezet, zoals onlangs 3 steunzenders voor Slam!. Dat zijn serieuze investeringen voor minstens 15 jaar. Dan zijn we alweer 10 jaar verder dan de eerder genoemde 2023

  Daarnaast wordt de rest capaciteit van de regionale DAB netwerk (waar b.v. Radio NH op zit) binnenkort geveild voor nieuwkomers. Er zijn blijkbaar veel radio stations die in de ether willen uitzenden. Kijk b.v. naar de AM / Middengolf die leeft weer helemaal op met klein vermogen AM-zenders.

  Zoiets is één van de scenario’s, die m.i. ook voor FM kan… mocht DAB+, internet of 4/5G een succes worden. Dus een FM, met klein vermogen FM-zenders. Dat maak ik (nu 59 jaar) waarschijnlijk niet meer mee. Koop rustig dus een nieuwe FM radio. Vind je DAB+ leuk, dan kun je dat ook kopen. Maar bedenk dat de huidige geluidkwaliteit hooguit voldoende is voor een draagbare radio.

  M.a.w. Ik verwacht dat FM de komende 20 jaar niet verdwijnt en net als de AM eigenlijk nooit helemaal zal verdwijnen.

  Vriendelijke groet,

  Jack

 3. Hallo Jack,

  Ik las ergens dat de omschakeling naar DAB+ in 2023 zal plaatsvinden, mits er voldoende mensen overgeschakeld zijn op de nieuwe apparatuur. Dat zal nog wel niet zijn, dus dan komen er misschien nog enkele jaren bij. Uiteindelijk is het dan zo ver, want het is niet tegen te houden, als je dat al zou willen. Wat doe ik dan met mijn mooie Akai en Sansui tuners? Graag zou ik die blijven gebruiken natuurlijk, en vele liefhebbers met mij. Is er technisch een mogelijkheid om ‘in de kast’ een modificatie aan te brengen zodat er een digitaal signaal binnen komt en omgezet wordt naar analoog? Of ben je in de toekomst aangewezen op lelijke kastjes op of naast je vintage apparaat?
  Met vriendelijke groeten,
  Jelle, Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.