Waar ik mee bezig ben November 2018

Hardlopen.

Na de halve marathon van Amsterdam, dit jaar weer de Zevenheuvelenloop. Volgens de site bekent als land’s mooiste en ’s werelds snelste 15 kilometer wedstrijd.

Ondanks het “snelle parcours” ga ik dit jaar voor de gezelligheid en de schitterende  omgeving.

Nordic walken.

Nordic walken doe ik nog steeds, samen met hardlopen samen vind ik een ideale combinatie. Het ziet er misschien beetje stom uit met die stokken.

Maar hoe goed je ook traint, onvermijdelijk loop je met hardlopen een kleine of grotere blessure op. Dankzij Nordic walken kan ik blijven bewegen en ben ik meestal weer snel ter been.

Maandagavond groep niet helemaal compleet

Nordic walken was een paar jaar terug ontzettend populair. Toen ik begon was de groep zeker een man/vrouw of 30 groot. Nu niet meer. Jammer want je gebruikt bijna al je spieren, zonder al te grote belasting.  Op een gegeven ogenblijk waren we nog maar met zijn 5…6e over. Maar langzaam zijn er nieuwe mensen die deze sport ontdekken  Op deze foto missen we 2 deelnemers.

Muziek tip.

Als je van elektronische muziek houdt dan is dit 11e album van  Blank & Jones een aanrader om een keer te beluisteren. Ook het vorige 10e album vind ik meer dan de moeite waard.

Akai AT-2400.

Onderdelen zijn besteld, zoals deze Murata 10,7Mhz filters.  Deze zullen samen met een andere antenne aansluiting zorgen voor een nóg betere FM ontvangst.

Verder verwacht ik  veel muzikale details door ander koppelcondensatoren. Hoe je het e.e.a. zelf kunt maken kun je hier binnenkort lezen.

Uher EG  750.

Verrassend deze Uher EG 750
Verrassend deze Uher EG 750

Op mijn werkbank staat deze Uher tuner. Klinkt verrassend goed. Het geluid valt alleen af en toe weg.

Zwarte pootjes.
Zwarte pootjes.

Één van de “boosdoeners” zijn deze transistoren met zogenaamde zwarte pootjes. Die zwarte aanslag is oxide dat langzaam maar zeker door de behuizing heen vreet waarna zo’ n transistor eerst meer gaat ruisen. Daarna zorgt dat het geluid af-en-toe wegvalt en op een gegeven ogenblik  doet zo’ n transistor helemaal niets meer.

Binnenkort meer op deze site,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.