Waar ik mee bezig ben augustus

Hardlopen.

Opmerkelijk hoe veerkrachtig het menselijk lichaam is. Zo’ n 3 maanden terug had ik een scheurtje in mijn meniscus. Nu kan ik alweer afstanden tot 15Km hardlopen.  Gewoon niet opgeven en blijven bewegen, was dè tip van de huisarts.

Het was extreem warm eind juli.
Het was extreem warm eind juli.

Hitte.

Wat keer-op-keer weer meevalt, dat ondanks de hitte het lekker het is ‘s avonds en ‘ s morgens vroeg te lopen. Meestal is er wel een klein briesje wind en anders maak je die zelf wel. Hier in de buurt zijn allerlei schaduwrijke plekken om te lopen.

In mijn werkplaats liep eind juli de temperatuur op naar ruim 32C.  Geen pretje om in te werken, maar om de e.e.a. reden, begint na een tijd, ook warmte te wennen.Terwijl ik dit schrijf is het 26C in de woonkamer.  Lekker koel ?

Audio.

Leak Stereo30+ en StereoFetic tuner.
Leak Stereo30+ en StereoFetic tuner.

De mooie Leak set uit de jaren 60 krijgt  een upgrade. De ontvangst van de tuner is fenomenaal goed en is net als de versterker gerestaureerd. Met speciale onderdelen wordt de set verder op klank gemodificeerd. Als je de zoekfunctie in de rechterbalk gebruikt en  Leak intypend  in kun je veel informatie vinden.

Pioneer SA-7800.
Pioneer SA-7800.

Pioneer.

De revisie van een Pioneer SA-7800 versterker staat in de planning.  Dit is een heel erg mooie versterker met heel lage vervorming.  Er komt ook kleine TX-608 tuner bij.  Ondanks zijn formaat verwacht ik dat er een heel mooi geluid uit gaat komen. Er zit namelijk een PA1001A stereo-decoder chip in.  Die zit b.v. ook in de het top model receiver van dit merk de SX-1980.

Pioneer TX-608.
Pioneer TX-608.

Meten.

Nu het wat minder warm lijkt de komende weken, de nodige metingen aan draaitafels onder ander aan deze Sony PS-6750

Sony PS-6750.
Sony PS-6750.

Genoeg om over te schrijven dus.

Vriendelijke groet,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.