Waar ik mee bezig ben mei 2018

Hardlopen.

Het bijzondere van een gescheurde meniscus is, dat je juist moet blijven bewegen. Er zit er een rare knik in mijn knie, waar ik af en toe last van heb. Gewoon lopen gaat weer aardig, lang stilstaan is ronduit vervelend net als slenteren, zoals afgelopen week met de vrijmarkt op koningsdag.

Hardlopen staat op heel laag pitje. Vervelend want 2 maanden terug had ik ruim voldoende  conditie dat ik elke week 20…25 kilometer kon hardlopen. Nu ben ik al blij als ik een paar baantjes op de atletiek baan kan lopen.  Gelukkig kan ik wél nordic walken

Het ziet er een beetje stom uit met die stokken, maar je gebruikt zo’ n 95% van alle spieren in je lichaam.  Nu kan ik even goed lekker naar buiten en mijn lichaam weer sterk maken.  Meerdere keren heeft nordic walken me “gered” als ik een blessure had.  Of ik nog kan hardlopen is afwachten, maar ik heb goede hoop.

Kleintje.

Pioneer SX-5560.
Pioneer SX-5560.
Pioneer SX-5580.
Pioneer SX-5580.

Vergeleken met zijn veel grotere broer de SX-5580 is een SX-5560 maar een “kleintje” zou je denken…..   Hij weeg een kilo of 10 minder en is minder groot.  Toch is dit ook een “geweldenaar”  Met ruimschoots voldoende vermogen voor een heel grote woonkamer. Zijn zilveren evenknie is bekent onder de naam SX-750 en dat is een heel fijne receiver.  Meer lees je hier.

Pioneer SA-7800.
Pioneer SA-7800.

SA-7800.

Een ander project deze maand is een Pioneer SA-7800.  Dit is best wel een bijzondere versterker. Pioneers eerste “non-switching amplifier”.  Een bijzondere schakeling zorgt ervoor dat de vervorming heel laag is.  Pioneer claimt iets van 0,009%.  Ik meet 0,011%  bij zowel 1watt als 10watt, dat klopt dus aardig. Echter het rechter kanaal  (ooit gerepareerd) geeft na een half uurtje 0,5% aan een een bak harmonische vervorming op mijn spectrum analyzer  Op een oscilloscoop  zie je er helemaal niets van!   Hmmm , het linker kanaal blijft het wel goed doen.

Pioneer SA-7800 van binnen.
Pioneer SA-7800 van binnen.

Vinyl.

Lekker plaatjes draaien doe ik natuurlijk ook.  Ik heb daar een 3 tal draaitafels voor tot mijn beschikking.

Sony PS-6750.
Sony PS-6750.
Dual 1019.
Dual 1019.
Thorens TD-2001.
Thorens TD-2001.

Af en toe zet ik wat anders neer in de woonkamer Alledrie hebben ze hun kwaliteiten. Het lijkt me leuk om  een topic te maken over de verschillen, het onderhoud en hoe je een pick-up element kunt monteren.  Vooral het laatste het monteren en afstellen van een pick-up element heb ik iets heel bijzonders bedacht, wat denk ik niemand nog doet.?

Tot een volgende keer,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

2 gedachten aan “Waar ik mee bezig ben mei 2018”

  1. Hallo Marcel,

    Ikzelf ben ook benieuwd, ik heb allerlei spullen verzameld, weet nog niet of mijn truc werkt. Het wachten is op een element dat besteld is.

  2. Hallo Jack, ik ben benieuwd naar het afstellen van een pick-up element.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.