Kan het sneller?

 

Afgelopen weken.

Bijna 2 weken kan ik niet hardlopen, vanwege pijn in mijn linkervoet.  Zelfs Nordic Walken of gewoon lopen gaat niet lekker.  Ik prijs me gelukkig dat ik zelden verkouden ben, of hooguit 1 of 2 dagen. Maar nu is het al ruim een week in alle hevigheid toegeslagen. Vast verminderde weerstand …..

Sneller?

Na een paar dagen “bankhangen” kwam dit  spotje van “Ziggo Zakelijk”   Nu 3 maanden gratis proberen naast je huidige internetverbinding zonder verplichtingen! Hiermee kwam de vraag boven, kan deze site niet sneller? .  Ik heb nu maar 6Mb upload. Even contact opgenomen met Ziggo. Ja hoor geen probleem.

Als advies kreeg ik 180Mb download en 30Mb upload te nemen, waarbij voor mij de upload snelheid natuurlijk het belangrijkste is vanwege de servers die hier staan.  Mocht ik na afloop besluiten, de internet lijn te houden dan kostte die slechts €45 ex BTW per maand.  Dat vind ik niet duur.

Modem dat bij Ziggo Zakelijk werd geleverd
Modem dat bij Ziggo Zakelijk werd geleverd

Modem en IPV6.

Het aansluiten was een fluitje van een cent. Er worden mooie kabels bijgeleverd die je niet moet schroeven, maar op de connector moet drukken (beetje vreemd, werkt perfect) Met een kwartiertje had ik een internetverbinding en de beloofde snelheid werd probleemloos gehaald. WiFi van dit modem is opmerkelijk goed!.

Ziggo is blijkbaar voor een deel over naar IPV6 en heeft dat zo ingericht dat ik er met normaal internet surfen niets van merk. Gaat allemaal lekker vlot.  Mijn website werkt naast IPV6 ook nog op IPV4. Even een belletje naar de voortreffelijke helpdesk en een uurtje later had ik al een IPV4 adres.

Aansluiten van mijn servers en het verhuizen van het ip-adres van mijn domeinnaam heb ik allemaal in eigenhand.  Dus deze site was zo over.

Conclusie:

  • Ziggo modem werkt zeer goed.
  • Beloofde snelheid probleemloos gehaald.
  • Makkelijke installatie.
  • Zeer goede Wifi ook 802.11 AC
  • Prettige en kundige  helpdesk.

Niet.

Toch hou ik deze lijn niet.  Dat ligt niet aan Ziggo. Een 2e zakelijk lijn is juist gunstig omdat je die van de Belasting mag aftrekken.  Maar het belangrijkste: Ondanks 30Mb upload i.p.v. 6 werd mijn website niet sneller.  Dit komt o.a. door Cloudflaire

Dit had ik nooit kunnen testen zonder Ziggo.  Dank je wel 🙂  En Ziggo? die heb ik gebeld en die deed niet moeilijk en stuurt een retourdoos.  Ziggo zakelijk kan ik van harte aanbevelen, als je een klein of groter bedrijfje hebt.  En wie weet 😉

Low budget.

Vlak voordat de griep/verkoudheid toesloeg heb ik dit project kunnen afronden. Deze kast en een halve print lag jaren lang in een hoekje in de garage.  Ik heb het zeer goed werkend gekregen.

Geschikt voor o.a.

  • Tal van MM en MI elementen
  • Speciale elementen zoals de Nagaoka JT-322
  • Hi-output MC elementen zoals de Denon DL-103
  • Zelfs een Benz Ace kan, maar dan moet je wel de M versie hebben.

Luisteren.

Als “hangend” op de bank heb ik dagen lang geluisterd samen met een Thorens TD-2001 en JT-322  en voor dat geld “ongehoord goed’!  Heel belangrijk is wel dat je het element goed plaatst of laat plaatsen. Er zit namelijk een Sibatha naald in, die niet goed geplaatst als frees kan werken en al je platen kan ruïneren!  Daarover later meer.  Al met al,  weer heel veel nieuwe dingen ontdekt.

Zo heeft élk nadeel (griepje) ook voordelen.

 

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.