Sjouw top en Windows 10

Ik heb gisteren een laptop gekregen een Asus K95V van 3 jaar oud.  Het scherm is maar liefst  18,4″ groot en er zit een Intel I7 in met 8Gb geheugen. Ik heb eerst de originele Windows 8 software terug gezet en wil nu upgraden naar Windows 8.1.  Maar wat duur dat lang voordat die updates binnen zijn totaal iets van 200.  Gisteren heb ik er 65 kunnen downloaden en installeren daar is hij de hele dag mee bezig geweest. Vandaag aangezet nog 140 updates te gaan.  Zou het een ontmoedigingsbeleid van Microsoft zijn? om ons allemaal naar Windows 10 te krijgen?  Uiteindelijk  wil ik daar wel naar toe.  Maar ik heb software die alleen onder 8 werkt en zich niet onder 10 laten installeren.  Bij een upgrade van 8 naar 10 blijven ze waarschijnlijk wel werken.  Wat een moeilijk gedoe. :-(   Op dezelfde pc ook even Xubuntu geïnstalleerd inclusief extra dingen die ik er op wil, was het binnen een uur geïnstalleerd.   Van mensen die naar Windows 10 gingen hoorde ik dat het ook vlot ging.  Dus Microsoft is of bewust aan het ontmoedigen of er zijn nog heel veel mensen die naar 10 willen.  Ik hou het maar op het laatste, want ineens komen de bestanden binnen :-)

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

2 gedachten over “Sjouw top en Windows 10”

 1. Bedankt voor je reactie. Ubuntu is inderdaad een prima Linux distributie. Ik gebruik het op een aantal pc’s en dan de lichtere Xubuntu versie waarmee ik metingen maak of inderdaad muziek afspeel. Maar ik gebruik ook software die alleen onder Windows of op een Mac werkt. Helaas maakt nog niet iedere fabrikant een Linux versie.

 2. doe je zelf en je computer een plezier en installeer Ubuntu 14.04 LTS (niet de nieuwsre 16.04 want die is niet veilig, omdat die versie system-d gebruikt)

  Ubuntu 14.04 LTS heeft de volgende voordelen tov Windows:
  – geen virussen en spyware meer!
  – Ubuntu is Linux en is 1000 keer veilig dan Windows
  – Linux 14.04 LTS ondersteund UAC2 vanuit de kernel, dus je USB DAC klinkt veel beter, omdat het OS niks met de data doet, de stream gaat rechtstreeks untouched naar je DAC!

  en zo kan ik nog wel meer redenen opnoemen om naar Ubuntu te Gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.