Nakamichi CR-1E en CR-3E deel 2

Loopwerk los.

Nieuwe snaren.

Voor het monteren van nieuwe snaren, moet het loopwerk los.  Dat bleek gelukkig niet heel moeilijk. Ik heb vooraf een paar foto’s maakt waar alle stekkers zaten.

Snaren en Youtube

Op Youtube staan allerlei handige filmpjes, zoals deze.  Waar bij je ziet hoe je de snaren van de CR-3E kunt vervangen. Vooraf, ook alles schoongemaakt met IPA op een wattenstaafje. Verder kwam ik de nodige plakkerige resten van een oude snaar tegen. 😬

Links de originele snaar.
Alles schoon gemaakt met IPA en een mooie brede aandrijfsnaar.
Ook voor moet een klein snaartje vervangen worden.

Schoonmaken en de-magnetiseren.

Nu alles open ligt is het heel makkelijk om alle koppen, aandrukrollen en geleide stiften etc. schoon te maken met een wattenstaafje je met een klein beetje IPA.

Demagnetizer.

Hoe je de koppen moet schoonmaken en demagnetiseren en vind je ook in de handleiding van de Nakamichi CR-3E.

Wordt vervolgd,

Jack

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.