Waar ik mee bezig ben februari 2023

Rustig hier?

Het is moeilijk om  electronica onderdelen te kopen. Leverbaar eind 2023 staat bij sommige componenten. Natuurlijk heb ik wat voorraad, maar daar is nu het einde wel zo’n beetje van inzicht.

Het is jammer dat daardoor:  projecten en ideeën langer blijven liggen. Wat kun je dan doen? Juist! kijken wat wèl kan.🙂

Cassettes.

Cassettes is een medium, wat al langere tijd weer in de belangstelling staat.  Dit komt onder ander vanwege de lange levertijden bij het persen van nieuw vinyl. Voor sommige artiesten is het daarom interessanter om hun muziek op “tape” uit te brengen.

Op YouTube staan allerle leuke filmpjes. Toen ik voor een vriendelijk bedrag een Nakamichi CR-1E kon kopen, was ik om. Het is verbluffend, wat voor kwaliteit dit deck  heeft.

Daarna ging het “kriebelen”. Na het lezen van dit stuk van audio-creatieve heb ik een CR-3E gekocht.

Mijn Nakamichi CR-3E
Mijn Nakamichi CR-3E van binnen als nieuw

Ik had liever een CR-4, maar om een of andere reden werd hij me niet gegund.  Of bood ik gewoon te weinig voor een exemplaar met de nodige problemen. Lang verhaal kort: Nog nooit aan een cassette-deck gesleuteld. Nu is hij als nieuw, zelfs beter. Opname en weergave zijn subliem.

Tape-in en out.

Een aantal versterkers hebben geen tape-in en out, meer.  Mijn van der Veen MCML05 buizen voorversterker heeft dat gelukkig wel. Maar er was een probleem dat de ingangen  verkeerd belast werden. Dit kan opgelost worden met een   zogenaamde record buffer

Record buffer

Kids.

Hugo en Anna lekkere boeffies
Als Faith er is, gaat de zon schijnen.

Met 3 kleinkinderen, 2 dochters en bijbehorende schoonzoons is er altijd  wat te doen. Daarnaast hebben de dochters het druk met hun eigen bedrijven dus we passen regelmatig op. Mijn vrouw het meest.

Citywalk

Citywalk Amsterdam Links mijn trainer Cor, daarnaast ik, mij vrouw Tineke en Bertilda

Natuurlijk meegedaan aan een aantal evenementen dit is bij de finish van de Amsterdamse “City walk”  Af en toe een buitje regen. Maar voor het grootste deel droog. Goed georganiseerd net als “Egmond” waar we ook gelopen hebben.

 

Ik vermaak me dus prima ook zonder electronica, bovendien het lijkt af en toe wel lente!

Tijdens het joggen 10 februari 2023

Tot een volgende keer,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.