Pioneer SX-850

Pioneer SX-850

Op mijn werkbank staat een Pioneer SX-850. De afgelopen jaren heb ik er een aantal gereviseerd, altijd mooi om te doen.

Reviseren of niet?

Ingepakt

Eerst ingepakt om verdere beschadigen te voorkomen.

Bodem

Aan de bodem te zien is er de afgelopen 40 jaar niet altijd even zachtzinnig mee omgegaan.

Onder

Na de controle van de boven en onderkant eerst  meten.

Meten.

De eindtrappen controleren.

Proef draaien

Na de receiver opnieuw afgeregeld te hebben. De vraag reviseren of niet?

Hij speelt aardig, maar er zijn wat problemen.

  • Tuner werkt niet helemaal goed.
  • Kraakjes diverse schakelaars en regelaars.
  • Phono, linker kanaal doet het niet.

Optisch ziet het front er nog mooi uit. Ik kan hem een klein beurtje geven,  dan speelt het wel weer. Maar voor hoelang? Bovendien een SX-850 is een serieuze receiver, die weinig onderdoet voor zijn grotere broers de SX-950…..SX-1050.

Wordt vervolgd,

Jack  🙋🏼‍♂️

P.s. op verzoek reviseer ik uw SX-850 voor dit model is dat €1200,-

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.