Alkmaarse 4-daagse 2022

De afgelopen dagen (15 t/m 18 juni) meegedaan aan de Alkmaarse 4-daagse. (20Km) Je loopt langst de mooiste plekjes van Alkmaar en omstreken.

Viel wel mee hoor.

Natuurlijk was het warm, waren de laatste kilometers wel eens afzien. Maar als je “de knop” in je hoofd omzet, dan loop je probleemloos zo’n afstand uit.  De meeste dagen ging het zelfs makkelijk.

Goed voorbereid.

Is het halve werk,  rond 6:00 uit bed en 7:00 op weg naar Alkmaar.  De 1e dag liep ik “alleen” omdat mijn wandel maat Cor helaas een uitvaart van een buurvrouw had.  Alleen wandelen is ook fijn. Ik kwam allerlei bijzondere mensen tegen.

Tegen zo’n afstand zie ik niet op. Het enige waar ik mee moet rekening houden is een doorgezakte linker voorvoet. Dat is pijnlijk op afstanden boven de 8…10km.  Hiervoor heb ik speciale sportzooltjes laten aanmeten. Als ik halverwege van sokken wissel, mijn voeten lekker insmeer met Gehwol, dan willen die voeten ook.😀

le Champion

Zoals gewoonlijk was het door Le Champion zéér goed georganiseerd. We hebben  op dag 2, één keer op een pendel bus moeten wachten. Dat was het wel.

Deze vrouw had er duidelijk zin in

Stempel kaarten haal je op in de grote kerk.

Canadaplein.

Nieuw is, dat de start élke dag vanaf het Canadaplein is. Met pendel bussen wordt je vanaf het AZ terrein daar naar toe gebracht.  Ook met de trein goed bereikbaar.


De start van de 1e 20Km groep was om 8:20,

Bergen

De 1e dag liep ik  de Polder bos en duinroute rond Bergen. Een  mooie nieuwe route langs prachtige villa’s afwisselend in de zon met een lekker briesje. Of half in de schaduw al dan niet onder de bomen. Alleen het laatste stukje terug in Alkmaar was warm.

Heerlijk in de schaduw
Warm maar een heerlijk briesje

Ik heb niet van elke dag foto’s gemaakt, maar hieronder een paar plaatjes zodat je een idee hebt.

Heiloo wat een schitterende stad.
Onderweg kinderen die je toejuichen.
Natuurlijk ook veel muziek onderweg.

Vanaf dag 3 de Pelgrims route had ik weer een sport horloge.

In deze route kun je foto’s blijven maken zo mooi, met allemaal kleine kapelletjes.

Druk op de foto in het rechter vierkantje voor een groot exemplaar

De laatste loodjes wegen het zwaarst.  Dat is ook goed te zien op beide plaatjes van mijn hardloop horloge. Dag 3, 1189Kcal verbrand. Dag 4 maar liefst 2275! Kcal.

Toch ben ik na deze 4 dagen niet afgevallen, mijn gewicht zit nog steeds rond de 84Kg. En dat is denk ik goed, want dan heb je goed gegeten en gedronken onderweg.

Bijzondere mensen.

Cor en “Corrie”

De 2e dag werd ik herkend door deze vrouw, ik weet haar naam niet, dus ik noem haar “Corrie” . Ze zei “hé gisten zag ik je ook lopen met je stokkies”  Ze is 81 en heeft al 14x! mee gedaan (15km) Haar wens, was om ook de 15e keer vol te maken.  Ik vroeg wat haar “drijfveer was” Met glimmende ogen zei ze: “vooral doorgaan!”

Zo zat ik de 3e dag in de bus met een vrolijke man van 78. Hij had moeiteloos 25km gewandeld. Voorheen liep hij altijd 40. Maar zijn kinderen zeiden “pa doe eens rustig aan” Op mijn vraag hoe je op zo’n leeftijd nog zo makkelijk kunt lopen. Zei hij qua leeftijd moet je natuurlijk een beetje mazzel hebben. Ik kom uit een groot gezin met 15 kinderen waar er al 13 “ter zielen” zijn.  Maar ik denk dat het komt doordat ik de dingen doe die ik leuk vind.  Ik ga élke dag wel een uurtje wandelen.

Samenvattend.

Zeer goed georganiseerd, met nieuwe routes met afwisselende omgevingen, met zon en schaduw.  Leuk waren de “verassing” posten waar je  fruit of lekkere koeken kreeg.  veel watertappunten en sanitair.

Waarschijnlijk ga ik volgend jaar weer.

Jack

P.s. na afloop een lekker ijsje in Heilo0

 

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

2 gedachten aan “Alkmaarse 4-daagse 2022”

  1. Dag Ben, Ik heb de vooral de 1e dag de mooiste bloemen en planten onderweg gezien. Het best zie je die, als je alleen loopt en één met de natuur bent.

  2. Leuk om te lezen jouw verslag met mooie foto’s. Al wandelend door de dorpen, steden en natuur zie altijd her en der weer een pareltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.