Afscheid van de VDV-UL40S2. Welkom VDV-SE10.

Op het moment dat ik dit schrijf, is de VDV-SE10 versterker ruim 2 jaar op de markt. Al die tijd is het een betrouwbare en stabiele versterker gebleken. Met een paar kleine updates, vind ik het gewoon een betere versterker dan zijn voorganger de UL40S2. Daarnaast is de UL40S2 al een aantal jaar niet meer te koop. Tijd om verder te gaan.

Wat ik graag wilde, dat zowel analoog, zoals vinyl en radio, als digitaal CD’s en streaming via Qobuz etc op eenzelfde hoge niveau kon spelen. Dat bleek met een buizen versterker en één stereo installatie  bijna een onmogelijke missie. Immers voor digitale als analoge bronnen worden aparte masters gebruikt. Dus bijvoorbeeld opnames speciaal bewerkt voor CD of LP.

Vooral een passende phono-pre om vinyl te kunnen draaien, was een zoektocht. Het is uiteindelijk de PhonoDude geworden van Doede Douma en Dick van de Merwe. Daarnaast hielp een kritische review van een van mijn kennissen om de laatste puntjes op de i te zetten.

Bestaande webpagina’s van de UL40S2 zullen niet meer actief worden bijgewerkt, maar blijven in ieder geval beschikbaar als naslag werk in het archief. Je kunt ook altijd de zoekfunctie gebruiken en iets intypen.

Met vriendelijke groet,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.