Vakantie gevoel

Vakantie gevoel

Dit jaar zijn we  buiten het hoogseizoen weggeweest.  Heerlijk 2x een midweekje. Daarna bruis je weer van de energie en ideeën. Dat gevoel heb ik geprobeerd zolang mogelijk vast te houden. 🙂 Vandaar dat er hier zo weinig gebeurt. 😇

Door de jongste, had een  Airbnb in Giethoorn geregeld. In een mooi appartement met veel vintage spullen. Het is ooit een loods geweest, waar zeilen voor boten gemaakt werden.

Vanwege het toerisme, zou ik daar zelf niet zo gauw naar toegaan.  Maar het was en is echt fantastisch daar. Het mooie weer +/- 26C, de locatie,  buiten het seizoen en nog steeds vanwege Corna… was het natuurlijk  minder druk.

De week erop zijn we met de oudste dochter naar dit natuurhuisje geweest.  Beide in werkelijkheid veel mooier dan de foto’s op de websites die vaak al weer een paar jaar ouder zijn.

Ons uitzicht vanaf de bank.
Veel mooie bloemen rondom.
Paardjes !
Paardjes !
Er is van alles bij dit huisje. Ook een roeiboot, hier varend op de Giesen.

Waar ik mee bezig ben.

Chi-running.

Ik ben nieuwe dingen aan het leren.  Zo heb ik een cursus Chi-running gevolgd in het Amsterdamse bos met trainer  Jan van Westerlaak  De komende zaterdag ochtenden ben ik aan het trainen in Santpoort met wekelijk een andere Chi-running trainer  om deze hardloop nog beter onder de knie te krijgen.  Ik vind het een  prettige manier van hardlopen. In plaats van spierkracht, gebruik je de zwaarte kracht.  Je leert heel lichtvoetig te lopen, dus veel minder kans op blessures etc.

Menno van de Veen

Vanaf eind van deze maand ga ik weer op cursus bij Menno. Ik ben ontwerper van buizen versterkers, maar er zijn een hoop nieuwe ontwikkelingen.

50dB
81dB

We spelen in de woonkamer om-en-om met zo’n 5 verschillende versterkers. Van heel goed tot bijna perfect.  Maar bijna is niet helemaal.😉 Aan het eind van het cursus jaar demonstreert elke cursist dan wat hij gemaakt heeft.

Ik ben een ontwerp van een bijzonder push-pull triode versterker tegen gekomen met maar liefst 2x 4watt uitgangsvermogen. Vandaar ook bovenstaande metingen.

Onlangs waren wij op een bruiloft de DJ speelde bijzonder luid.  Het bleek +/- 90dB te zijn.  Op de bank thuis heb ik geprobeerd uit te zoeken hoeveel vermogen nodig was met onze luidsprekers die een rendement hebben van 92dB bij 1 watt in. Dat is 2volt  of beter √2 effectief in 4Ω .

Natuurlijk niet wetenschappelijk, maar meer voor het beeld  81db bleek al zeer luid, in onze woonkamer. Om gerekend zat ik zo rond de 0,8v.. 1..1,2 volt op de luidsprekerklemmen.

Antenne

Verder ideeën voor een nieuwe antenne    Ik heb een proef exemplaar heel simpel met 2,5mm draad gemaakt. Veel te slap natuurlijk. Maar het idee lijkt   beter te werken dan de raamantenne die ik nu gebruik.

Quad antenne van gewoon electra draad

Oude bekende

Nieuwe voeding.

Deze Pioneer receiver heeft een paar jaar stil gestaan. Deed helemaal niets meer.  Stilstand is achteruitgang, wat dat betreft is er geen verschil tussen vintage apparatuur en mensen.    Inmiddels speelt hij weer, maar wordt nu niet alleen gerepareerd maar ook  geheel aangepakt zodat hij ook de komende decennia  blijft spelen.  Helaas zijn er een aantal kostbare onderdelen nodig. Aan de andere kant.  Wie heeft zoiets?  😍

Binnenkort meer.

Jack

Druk op de foto voor een groter exemplaar

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.