Wat koop je voor €229,- ?

Zomaar.

Ik loop vaak een tussen de middag een rondje buiten.  Even lekker in de frisse lucht, mijn hoofd leeg maken. Tijdens het wandelen komen vanzelf de mooiste ideeën en oplossingen boven. Zo kwam zomaar, het idee van dit topic.  €229 is een bedrag dat voor veel muziekliefhebbers te overzien is. Maar waarmee je serieus leuke dingen kunt doen.

Schiit Modius en Denon DL-103

Wat zijn de overeenkomsten tussen deze twee?.

    • Sympathieke prijs.
    • Veel waar, voor je geld.
    • Muziekaal.
    • Wélke concurrentie ?.
    • Niets beters?.
   Schiit Modius

   Voor €229 koop je deze Schiit Modius dac.

  • Modius van binnen. Druk op de foto voor een grotere afbeelding. Druk ook op het vierkantje rechts bovenaan voor een nóg groter exemplaar!

    

  • Via Youtube en het web zijn uitstekende recensies te vinden.  Dus dat hoef ik niet nog een keer te doen. Technisch zit het ongelofelijk goed in elkaar.  Het is de best metende DAC van dit merk en het  klinkt ook erg goed. De Modius laat veel details horen, zonder digitaal randje.  Ook hier: ondanks de lage prijs 1e kwaliteit onderdelen. Zoals Polymeer condensatoren, fraaie opamps  en een AKM 4393 dac-chip die beter presteert dan de  fabriek specificaties van AKM. Een teken van een zeer goed ontwerp.
Modius van achter.

Aansluitingen genoeg USB, Toslink, S/PDif  en AES. Naast normaal cinch aansluitingen ook gebalanceerd uit. Vooral de USB aansluiting is een juweel en heeft zeer weinig jitter. Echt een aanrader. Het enige min punt is, dat de Europesche importeur momenteel niet kan leveren.  Dat komt vanzelf goed, want Schiit heeft inmiddels een 2e assemblage hal in Texas opgezet. Omdat Schiit een bedrijf is die voornamelijk aan “direct sales” doet gaan tot die tijd, klanten die rechtstreeks bij Schiit USA bestellen voor.

Er is geen aan/uit schakelaar. De Modius kan 7x 24uur aan blijven staan zonder dat er iets warm wordt. Stroom krijgt hij of via je computer of via de hij via een USB lader, die ruim voldoende stroom kan leveren.  Ik moest alleen bij de plaatselijke electronica winkel een verloop van US naar Euro kopen.

Prima USB voeding + adapter.

De Modius in deze review heb ik in de USA besteld. Inclusief verzendkosten, BTW, invoerrechten en Fedex die ook wat bekend voor haar diensten en een 230Volt verloopstekker van USA naar Euro kwam ik op zo’n  $300.  Vergelijkbare dac’s zijn 2…3x zo duur.

 

Dan een andere topper voor zijn geld. Deze Denon DL-103

 • Denon Dl-103

Van alle MC pick-up elementen die ik zelf heb gebruikt.  Vind ik de DL-103 onverslaanbaar voor €229. Eenmaal goed afgesteld maakt het ongelofelijk veel muziek. Natuurlijk zijn er  “betere” elementen en dac’s maar niet voor dit lage bedrag.  Het verschil tussen de Modius en de DL-103, is dat die Schiit dac grotendeels door een robot in elkaar gezet is. En een Denon DL-103 met de hand wordt gewikkeld. Helaas soms minder goed  leverbaar.  Maar ook dat ongemak, is vast van tijdelijke aard.

Normaal, maak ik een overzicht van de voor-en-nadelen. Maar deze 2,  hebben zo’n goede prijs/prestatie verhouding, dat ik dat overbodig vind..👍

Jack

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Site” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

2 gedachten aan “Wat koop je voor €229,- ?”

 1. Hallo Jack. Ik heb nog een luxman t 03 r die is aangesloten via Ziggo. Alleen gaat Ziggo over op digitaal. Ze kunnen een digitale ontvanger leveren voor 50 euro. Is dit iets of heb je een andere oplossing voor mij? Hoor het graag Gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.