Onze installatie voorjaar 2021

Dit is onze installatie.  Nieuw is o.a. de nieuwe van der Veen SE-10. Dit is volgens mij  een versterker die ook liefhebbers van transistors zal aanspreken.

Het laag klinkt gecontroleerd, midden en hoog  profiteert van  het fijne van een buizen versterker.  Daarnaast vind ik de versterker lekker dynamisch met onze 4Ω luidsprekers. Die  een rendement hebben van 92..93dB . De +/- 2x 12watt is uit de SE-10 in ieder geval luid zat.  Ik heb nog nooit het gevoel gehad, dat ik ook maar iets aan vermogen te kort kom.😊

Blijven spelen.

Met deze set wil ik voorlopig een half jaar of zo blijven spelen.  Het maakt niet uit welk medium gebruikt wordt het klinkt allemaal goed tot zeer goed.

Ons rek. de onderste plank kan een verfje gebruiken..

In ons rek een Schiit Mani  voor vinyl en de bekende Technics 1210GR. Het handige van deze draaitafel vind ik dat je makkelijk een ander pick-up element er in kan schroeven.  Ik heb er een paar kant-en-klaar in een shell.

CD’s draaien we met het CXC loopwerk en de Black Lion dac. Dat klinkt prachtig zonder dat je het idee hebt naar een CD te luisteren. CD’s kunnen zo goed klinken. 😎

Deze dac handelt ook streaming van Qobuz en Spotify af via een Mac mini. Nieuw is een Xmos interface die USB omzet naar alle denkbare digitale interfaces.  Het werkt perfect op een Mac zonder drivers.

AUDIOPHONICS XMOS U208 Digital interface USB I2S AES 2x TCXO OTG 24bit 192kHz

Radio.

Magnum Dynalab MD-102T
Cambridge DAB+ tuner
Quantis QE 317

Naast een Magnum Dynalab tuner die nog steeds heel mooi klinkt.  Is er ook de bekende  Cambridge Azur DAB+ tuner waarmee we vaak naar  NPO Radio5 luister, en een nieuw kastje een Quantis QE 317 DVB-C tuner.

Natuurlijk kun je Radio 5 ook digitaal via Ziggo ontvangen. Maar die DAB+ tuner staat er niet voor niets.  Je moet er iets van kunnen vinden niet? De ontvangst is hier erg goed. Het geluid klinkt via een externe dac “aardig” Jammer dat de meeste stations hooguit 96Kbit zijn. Technisch kan het zoveel beter.

Het Quantis kastje klinkt via de standaard audio uitgang wat helder.  Echter aangesloten op een externe Schiit dac klinkt met name de WDR bijzonder fraai.  Jammer dat je dan weer niet het volume kunt regelen. Er is altijd wel wat. 😉

Tevreden.

Deze set speelt naar alle tevredenheid, dat komt ook mede door de modificaties.  Nog één meting en dan hou ik op.

SE-10 Genalex KT-77 1watt in 4Ω

Een toevallig bijkomend voordeel van  Genalex KT-77 buizen, is dat de bandbreedte nog verder gaat.  Mijn meetopstelling is na 50Khz niet 100% nauwkeurig meer maar goed te zien is dat binnen 1dB de 80Khz wordt gehaald en dat vind ik  heel goed.

Deze zomer komen we zo wel door.  Vanaf nu ga ik me voornamelijk bezig houden met vintage er staat meer dan genoeg.  Voor wie op vakantie gaat hier in Nederland of verder weg een fijne vakantie toegewenst.

Jack

Review van de SE-10 op 6moons.com

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.