Waar ben ik mee bezig mei 2021

Teststraat

De teststraat, was de afgelopen maanden zo’n beetje de enige plek waar je “met open armen werd ontvangen.” Afscheid nemen en een nieuw leven vereiste dat we ons diverse keren moesten laten testen. De laatste keer had ik zelfs het idee dat we herkend werden.

Al een paar weken, zit bij mij de 1e prik met AstraZeneca er in. Mijn vrouw die de meerdere dagen  in een supermarkt werkt, heeft nu ook haar 1e vaccinatie gehad.  Natuurlijk houden we de basisregels aan. Maar zelf heb ik het idee dat ik wat meer relaxed in het leven sta.  Mijn vrouw is blij.  Op naar de 2e prik.

Thuiswerken

Wat  de hoeveelheid werk betreft, maakt Corona geen enkel verschil. Thuis werken doe ik al jaren.  De laatste maanden ben ik vooral heerlijk met mijn eigen projecten bezig geweest.

Eigen spullen opknappen zodat het weer opnieuw gebruikt kan worden door een nieuwe eigenaar.  Vind ik veel meer bevredigend dan sleutelen aan andermans apparatuur.

Daar was ook deze website ook voor bedoelt. Eigen spullen opknappen en het technisch liefst beter dan nieuw maken. Helaas ben ik daar de afgelopen 5 jaar daar nauwelijks aan toegekomen. Het staat hier nog steeds vol met eigen apparatuur.  Daar gaat nu verandering in komen.

Staat vol
Veel te vol

En dat is nog lang niet alles.

Tuners en buizen

Sony ST-5000F

Ik heb besloten, naast eigen werk.  Alleen nog heel specialistische dingen te doen waar collega’s  technici geen meetapparatuur voor of kennis van hebben.  Zoals het afregelen en restaureren van tuners. Eventueel ook nog  buizen versterkers, maar daarmee houdt het op.

Natuurlijk kun je me nog steeds mailen voor het een en ander, maar ik zal meer doorverwijzen naar collega’s.

Kleinkinderen

Daarnaast  zijn hier regelmatig  3 kleinkinderen over de vloer. Waarvan de jongste een paar maanden is, de middelste 2 jaar en de oudste 4,5.  Heel  mooi om mee te maken. Maar iets anders doen met die kleintjes over de vloer kun je rustig vergeten. Ik zou ook niet anders willen.

Hugo 2 maanden
Anna bijna 2
Faith 4,5

Hardlopen

Dankzij mijn altijd positieve hardloop maat Ben. Heb ik het hardlopen ook weer opgepakt, inmiddels kan ik weer rondjes van een kilometer of 10 lopen. Vaak lopen we in het schitterende Amsterdamse bos.  Zoals hier naar de Japanse tuin.

Schitterend elk voorjaar.

Nordic walken

Het fijne van sport vind ik, als het ene even niet gaat, dan kun je altijd wat anders doen.

Strand van Egmond ’s morgens 7:30

Volgende keer

Meer over audio.  Zowel de UL-40S2 als de SE-10 heb ik op een heel hoog niveau gekregen.

Klaar?

Hier mijn  UL-40S2 in eindversterker versie.  Ik vind hem erg mooi geworden.  De modificaties in de SE-10 zijn ook erg goed gelukt.  Beide hebben ongeveer dezelfde klankeigenschappen.

Later meer,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen