Waar ik mee bezig ben juni 2020

Wat er echt toe doet.

Het Corona virus  -waar we voorlopig nog niet vanaf zijn- maakt meer dan ooit duidelijk wat er echt toe doet.  Familie, vrienden en kennissen.

Links Nadine met Faith rechts Mariska met Anna.

Na maanden van afstand houden, is de familie eindelijk weer bij elkaar.🥰We blijven natuurlijk voorzichtig.

Met Anna.

Hardlopen

Het lopen groepsverband heeft al die tijd stil gelegen en in mijn eentje lopen vind ik niets aan. Gelukkig heeft mijn hardloopvriend Ben altijd zin.  Met zijn 2e lopen we regelmatig  hier in de stad of het Amsterdamse bos. Uiteraard op 1,5 meter afstand en onafhankelijk van elkaar met de auto.

Akelig sterk deze man.Na afloop een krenten bol.

Ik noem hem wel eens gekscherend: “personal coach”.  Ben is akelig sterk. Kan het nooit van hem winnen, loopt makkelijk een halve marathon,  is veel sneller dan ik.  Maar neemt me toch mee. Bijzonder zo’n vriend.🙂

Nieuwe van der Veen versterker.

Nieuw bouwpakket.

Deze periode, waarin vele mensen thuiswerken, bied ook kansen.  Het vorige bouwpakket van de UL-40S2 is al een paar jaar niet meer te koop. Nog steeds worden de pagina’s over deze versterker veel gelezen. Af en toe krijg ik zelfs “klachten”  dat ze ook 2e hands niet of nauwelijks nog te koop zijn.

Voor al die mensen heb ik goed nieuws, er is een nieuwe kit. 😌 De Vanderveen-Trans-SE10 versterker.  Een bijzondere versterker met de nieuwste technieken zoals DC koppeling en  unieke regel circuits. Het vermogen van 2x 10watt lijkt misschien niet veel, maar neem van mij aan dat het ruim voldoende is met luidsprekers met een gevoeligheid vanaf zeg 90dB bij 1watt in.

van der Veen Trans SE-10 versterker van binnen.

Niet moeilijk.

Het is niet moeilijk om deze versterker te bouwen. De handleiding is optisch, zit slim in elkaar en kent een soort van 3-traps verificatie. Zodat je stap-voor-stap kun bouwen in en telkens kunt controleren of je het goed hebt gedaan  Een iPad of tablet daarbij is handig. Je “swiped” door de pagina’s heen.

Mooie print met duidelijke opdruk.

Wat je nodig hebt is naast een fijne soldeerbout liefst regelbaar van zeg 50watt. Zelf gebruik ik al jaren gewoon 60/40 soldeerdraad van Velleman 0,8mm. Dat vloeit mooi uit en laat geen resten achter.  Verder wat gereedschap zoals een kniptang, platbektang schroevendraaiers etc.

Staat proef te draaien in mijn werkplaats.

De versterker heeft al een paar dagen in de woonkamer gespeeld. Klinkt opmerkelijk goed met veel kleine details. Met voor buizenbegrippen “strak laag”  Hij staat nu weer in mijn werkplaats te spelen. Zodat ik er nog verder aan kan meten en een pagina kan maken met tips over het bouwen.

Vriendelijke groet,

Jack 🙋🏼‍♂️

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.