Waar ik mee bezig ben maart

Gewoon verder.

Afgelopen maanden diverse sollicitaties achter de rug.  Omdat daar helaas  niets concreets uit voortgekomen is,  ga ik gewoon weer lekker aan de slag en verder waar ik was gebleven .

Komende tijd een aantal interessante projecten  waaronder een aantal

Tuners.

 • Akai AT-93(L)
 • Denon TU-800
 • Uher  EG -750
 • Yamaha TX-950
 • Yamaha TX-1000
 • Technics ST-G70
 • Technics ST-G90

Restauratie.

Er staat ook een restauratie  van een zeer zware Pioneer SX-1080  op de planning .

DAB+

Verder ben ik aan het graven, zoals jullie misschien weten is Noorwegen het 1e land ter wereld die volledig van FM naar DAB+ is overgeschakeld.  Zo mooi als het allemaal voorgespiegeld is, blijkt het in de praktijk niet te zijn.

Ook consumenten organisatie “test aankoop” uit ons buurland België is het er achter dat DAB+ weinig of niets met kwaliteit te maken heeft en enkel om economisch gewin gaat.

Hier in Nederland is dat niet aan de orde. Er komen  wekelijks nog nieuwe zenders bij op de AM en FM dat kun je zelf ook op de uitstekende sit van op https://www.radio-tv-nederland.nl/   volgen.

Kleinere projectjes.

Verder kleinere projectjes zoals: “tube rolling”, afregelen van platenspelers etc.

Er is altijd wat te doen, heerlijk  ?

Vriendelijke groet,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

4 gedachten aan “Waar ik mee bezig ben maart”

 1. Hallo Monique,

  Ik vermoed dat er iets met de eindversterkers en/of beveiliging aan de hand is. De relais zit in de duurdere Pioneer receivers om de luidsprekers en de versterker te beschermen. Wat ik zelf zou doen, is minimaal deze twee onderdelen laten reviseren. Schaalverlichting lampjes koop ik bij hhttp://www.vintage-electronics.net.

  Met vriendelijke groet, Jack

 2. Hoi Jack, ik heb raad nodig…ik heb een Pioneer SX737…als deze even aan staat hoor je een klik en dan ook geen geluid meer, waarna hij even later weer aan klikt. Nu las ik in je voorgaande berichten over een sx 450 iets over een relais die de 450 niet heeft. Zou dat hiermee te maken kunnen hebben? Dat deze niet goed functioneert? En weet jij waar ik schaalverlichting lampjes kan bestellen/kopen? Bij jou?…graag hoor ik van jou

 3. Het zal altijd een warme voeding blijven Martijn.
  Gewoon betere condensatoren gebruiken.

  Groeten,

  Jack

 4. Hoi Jack,
  Ik ben benieuwd wat je met die at-93 gaat doen, heb je een oplossing voor de slechte koeling bedacht?
  Hartelijke groet
  Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.