Jack is back

Werk.

De laatste maanden veel gewerkt, waardoor het onmogelijk bleek “alle ballen hoog te houden”.  Keuzes moeten maken. Maar ook bijzondere mensen en zaken tegengekomen. Soms best heftig, maar Ik had de ervaring niet willen missen. Langzaam wordt alles weer een beetje normaal. 

In plaats van 5 dagen, loop ik nu 3 dagen stage op de electro afdeling van Werkom .

Ik was al handig (tenminste dat dacht ik…) maar wordt dat steeds meer. De nadruk ligt vooral op kwalitatief goed werk afleveren, helemaal mijn ding dus.  Op de afdeling electro werken een man/vrouw of 40…50. Het is een wonderlijke mix van mensen die overal vandaan komen. Erkende vluchtelingen die een vak én de Nederlandse taal leren. Werklozen die in het kader van de participatie wet weer aan een baan geholpen worden. Mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.  Stuk-voor-stuk bijzondere, maar ook weer heel gewone mensen. Die net als jij en ik, er gewoon bij willen horen en een plaatsje willen in de samenleving. 

Soms niet beseffend van hun eigen kwaliteiten. Zo had ik een paar dagen een jongeman tegenover me zitten van een jaar of 30 die goed Nederlands sprak. Hij was zijn land ontvlucht. Had door  omstandigheden nooit een vak kunnen leren. En kon volgens hem zelf niks…. Ik zei hoeveel talen spreek je?  Hij een stuk of 4  Nederlands, Arabisch, Engels want in Engeland woont familie o ja ook wat Duits en Turks…  Ik tegen hem dat is toch fantastisch? Ik spreek alleen Nederlands en een beetje Engels…

Een of 2 dagen later kon hij  aan de slag als leerling metselaar met meteen een goed salaris, bij een groot bouwbedrijf dat zat te springen om nieuwe bouwvakkers. Ze hadden daarvoor een aantal ervaren gepensioneerde metselaars weer in dienst genomen, om op de bouwplaats die leerling metselaars de fijne kneepjes van het vak te leren.

En zo zijn er wel meer mensen, die aan een baan geholpen worden, zo ook een vrouw van 57 die een opleiding gaat volgen, mét baangarantie. Zelf heb ik uitstekend contact met een werkcoach vanuit de Gemeente en mensen van Werkom.  Het is zelfs mogelijk dat er een headhunter wordt ingeschakeld om een baan te vinden.  60 is lang niet oud….  ?

Amsterdam.

Ondanks weinig voorbereiding, aardig de halve marathon van Amsterdam gelopen in 2:14.  Ging niet helemaal zonder hindernissen, door de lange werkdagen van de afgelopen maanden was ik regelmatig moe. In een onachtzaam moment rende ik vanaf 2 hoog te snel de trappen af toen een deurbel onverwacht ging.. ..  3 dagen voor de wedstrijd,  verrekte enkelbanden en een pijnlijke knie.

Vooral “rustig aan” zei mijn huisarts (en alle andere mensen die ik daarna gesproken heb) Grrrr dacht ik toen, weer zo’n slap advies waar ik niets aan heb….  Toch maar gedaan, normaal slaap ik hooguit 7 uur.  Een dag, zelfs een uur of 10 in bed gelegen. Verder af-en-toe de benen strekken. Voor de rest “bankhangen” En zie het helpt. De 1e 5Km heb ik vlot gelopen +/- 10Km/pu om te kijken of alles heel bleeft. De 2e en 3e vijf kilometer zo rond 9,5. Een tijd lang achter een verliefd stelletje wat niet alleen een heel mooi gezicht was, maar ook heerlijk liep.  De laatste kilometers in het Vondelpark waren zwaar ? dat is het nadeel van te snel starten.

De komende tijd, ga ik weer 2 dagen per week doen wat ik het leukste vind, sleutelen aan vintage audio en buizen versterkers.

Jack is back ?

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

2 gedachten aan “Jack is back”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.