Nagaoka- MP200

Sony PS-6750 en Nagaoka MP-200
Sony PS-6750 en Nagaoka MP-200

1e indrukkingen.

Bij de 1e  5….6 LP kanten gaat het geluid nog alle kanten op.  In het begin valt vooral het stevige laag op naar een paar LP’s valt juist het hoog weer op.  Typisch inspeelt effecten. Gelukkig gaat dat bij Nagaoka vrij snel Ik ben nu een LP of 10 verder en het klinkt steeds mooier en homogeen.

Een Nagaoka MP-200,  haalt makkelijk 90µm en ook bij 100µm blijft de naald in de groef.  Dat is zeer goed??

Afregelen.

Afregelen en precies werken,  doe ik graag. Bij vintage draaitafels vroeg ik me af, kan dat niet anders? Natuurlijk gebruik ik een standaard mal, daarmee stel ik het element en de arm zo goed mogelijk mee in.  Daarnaast, gebruik ik spectrum analyze, waarmee ik fijn kan afregelen op zo laag mogelijke vervorming en hoog mogelijke tracking.

Thorens TD-2001 en Denon DL-103
Thorens TD-2001 en Denon DL-103
Meten zowel met Arta als met de oscilloscoop.
Meten zowel met Arta als met de oscilloscoop.

Ik heb dat bij een 5 tal elementen nu toegepast en zeer tevreden over het resultaat.  Binnenkort wil ik dit als dienst aanbieden voor iedereen.

Sony PS-6750 en Nagaoka JT-322
Sony PS-6750 en Nagaoka JT-322
Thorens TD-160 en Nagaoka MP-150
Thorens TD-160 en Nagaoka MP-150
Dual 1019 en Denon DL-110
Dual 1019 en Denon DL-110

Vriendelijke groet,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.