Waar ik mee bezig ben Juni 2018

Goed nieuws!

Het gaat goed, met ons en alle werkzaamheden. Ik heb het de  afgelopen weken, voorzichtig opgebouwd en kan weer rustig afstanden tot 10…11Km hardlopen. Dat doe ik, met onderstaande leuke groep.

Groep 1C Japanse tuin Amsterdamse bos 14-4-2018, Foto Joyce Ross
Groep 1C Japanse tuin Amsterdamse bos 14-4-2018, Foto trainer Joyce Ross midden zittend.

Er zit alleen af en toe een rare knak in mijn knie als ik een onverwachte stap opzij doe. Lang stil staan of slenteren door de stad, is iets dat ik niet moet doen.

Kriebel hoest tip!

De afgelopen weken heb ik veel mensen horen hoesten. Zelf heb ik weken lang zo’ n vervelende kriebelhoest gehad. De diagnose is ook voor een arts soms lastig te stellen. Als normale middeltjes niet werken, kan het zijn dat de holtes onder je ogen zijn ontstoken, terwijl je denkt dat het gewoon je keel is.

‘ s Nachts horizontaal in bed, zakt slijm vanuit die holtes in je keel. En dát veroorzaak die nare hoest.  Na een kuurtje van 5 dagen. Codeïne tabletten en een neusspray tegen de ontsteking was ik er vanaf.

Waar ik mee bezig ben en bezig was.

Hawk HB 30
Hawk HB 30

Af en toe komen er leuke apparaten langs zoals deze Hawk HB 30. Een hybride versterker met een buisje in de voortrap. Een kanaal was defect.  Inmiddels speelt hij weer.  John van der Sluis een van de oprichters van het merk Hawk is helaas in 2017 overleden. Wat blijft, is zijn unieke kijk op audio.

Kenwood KR-6600.
Kenwood KR-6600.

Uit de categorie: “Jack kijk er eens naar, heeft geen haast! ” .  Deze fraaie Kenwood KR-6600.  Mooie receiver, staat momenteel in mijn werkplaats te spelen.  Kan wel wat aandacht gebruiken. Nog niet gehoord, wat de eigenaar precies wil.

Yamaha CT-7000.
Yamaha CT-7000.

Deze zwarte CT-7000 was van een klant. Maar vond de zilveren versie die ik te koop had staan zo mooi klinken.  Of ik zijn zwarte niet nóg mooier kon maken. Nou dat kon. In de zilveren Yamaha CT-7000 had ik in de voeding veiligheidshalve extra stevige Nichicon condensatoren gebruikt.  Die een ook in een omgeving temperatuur van 130°C blijven werken.

Bleek achteraf een tikje tè stevig. Nu zitten er voornamelijk zeer muzikale Vishay’s  136 in. Behalve op één plaats waar het écht  bloedheet wordt. Leuk zo’n opdracht en het vertrouwen om te kijken of het nóg beter kan. ??

Pioneer SX-980
Pioneer SX-980

In dezelfde categorie “vertrouwen”  Deze fraaie  Pioneer receiver van Edwin. Deze was eerst  elders gereviseerd. Maar hij was niet echt tevreden.  De klacht was toen: “het zit er wel in maar komt er niet uit”.  2 jaar terug heb ik het belangrijkste, de eindtrappen opgeknapt en de zware voeding elco’s vervangen. Of ik hem nu zo mooi wil maken zoals ik zelf zou willen. Tuurlijk!?

Pioneer SA-7800 versterker en tuner TX-9800.
Pioneer SA-7800 versterker en tuner TX-9800.

Echt mooi is mijn Pioneer SA-7800 geworden.  Het rechter kanaal is ooit defect geweest en netjes gerepareerd.  Helaas niet met de originele  2SA-1075 en 2SC2525 ring emitter eind transitoren waardoor de vervorming bij 1 watt al 0,5% was, terwijl dat iets van 0,005 moet zijn. Meestal kun je goede vervangers gebruiken. Maar in deze versterker niet.

Op een oscilloscoop zie je er nauwelijks iets van. Spectrum analyse liet het verschil direct zien.  De TX-9800 is helemaal gerestaureerd en speelt als een zonnetje. Staat alleen te koop, vanwege het simpele feit dat ik er 2 heb.

Binnenkant van der Veen UL-40S2 versterker.
Binnenkant van der Veen UL-40S2 versterker.

Mijn eigen UL-40S2 versterkers werken zo mooi.  Dat een van mijn klanten, -die inmiddels tot mijn vrienden en kennissen kring behoort- gevraagd heeft dit ook voor hem te doen. Leuk detail is, dat ik hiermee ook de laatste pagina over deze geweldige versterker kan updaten.

Dan is er ook nog deze Thorens TD-160. Waar inmiddels al een nieuw element inzit.  Het precies fijn afstellen, is toch lastiger dan ik verwacht had.  Inmiddels is een speciale meetplaat binnengekomen.

Privacy wet.

Dan hadden we ook nog 25 mei j.l. de nieuwe privacy wet.  Goed dat die er is, maar wat een gedoe om uit te zoeken wat je moet doen. Gelukkig is dit een hobby site waar ik nauwelijks iets mee verdien.  Cookies en andere gegevens bewaarde ik de afgelopen 4 jaar niet of nauwelijks. Maar je moet je er toch in verdiepen. Ik had een heel lang verhaal over beveiliging en zo.  Maar dat gaat eigenlijk niemand wat aan.  Dus die heb ik,  -net als gegevens-, ingekort tot het minimum.

Niet alles.

De maand juni heb ik meer dan genoeg te doen,  dit is lang niet alles. Het gaat goed, met ons en alle werkzaamheden. Hopelijk ook bij jou.??

Fijne vakantie toewenst, voor wie gaat!

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.