Waar ik mee bezig ben maart 2018

Foutjes.

In de database zijn/waren waren wat foutjes geslopen, waardoor de verwijzing naar een aantal  foto’s weg waren. Waarschijnlijk mijn eigen fout, door iets te rigoureus de database te optimaliseren. 4 jaar, is natuurlijk best lang. Sommige artikelen op mijn site, zijn door de tijd misschien alweer wat achterhaalt.  Het mooiste zou zijn is mijn site weer compleet opnieuw op te zetten.  Net als, je om de zoveel tijd een nieuwe Windows of Mac versie installeert.  Maar ja klopt de historie niet meer.  Nog even over nadenken.

Niet meer leverbaar.

Het bouwpakket van de UL40-S2 is zowel bij Amplimo als bij  Menno van der Veen zelf, uitverkocht.  Er wordt momenteel bekeken of het financieel haalbaar is of er nog nieuwe pakketten komen. Mocht dit niet het geval zijn, dan is er genoeg  informatie op het WWW te vinden hoe je eventueel zélf deze versterker kunt maken.

Opruimen.

Wat ik de afgelopen jaren aan spullen hebt verzameld heb je niet 1-2-3 opgeruimd.  Het voordeel is dat je af en toe wat echt leuks tegenkomt zoals deze oude Hickok 550 buizen tester. Een heerlijk restauratie project,  want hoewel compleet, ziet hij er niet uit.  Die op dit filmpje ziet er beter uit.

Waarom zou je nog zo’ n antiek ding gebruiken? En niet zo’ n moderne digitale AMPLITREX AT1000?  Nou beetje duur.  Op de site van Jac Music  staat veel informatie en ook dat het helemaal niet zo’ n slecht idee om zo’ n oude tester weer in ere te herstellen.

Yamaha.

Ik ben een uitdaging aan gegaan.  Er staat weer zo’ n mooie Yamaha CT-7000 om mijn werkbank.  Deze tuner hoort bij het allerbeste dat ooit gemaakt is.

Waanzinnig mooi deze Yamaha CT-7000.
Waanzinnig mooi deze Yamaha CT-7000.

Hij gaat het opnemen tegen een Akai AT-2400 met buis. Een van de mooiste, die ik ooit gemaakt heb…..  Dat is makkelijk niet? Geloof mij dat wordt nog een hele kluif voor de Yamaha.  ?

Akai AT-2400.
Akai AT-2400.

Stereodecoder.

Omdat de stereodecoder voor een  deel klank bepalend, heb ik gekozen voor een remake.

 

Stereodecoder oud.
Stereodecoder oud.

 

Stereodecoder nieuw.
Stereodecoder nieuw.

Alle transistoren en elco’s zijn vervangen.

Wordt vervolgd,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.