Waar ik mee bezig ben Februari 2018

Radio.

De komende tijd wil ik me gaan richten op FM radio.  Na diverse onderzoeken verwacht ik niet, dat dit medium de komende decennia gaat verdwijnen.  Sterker nog, ik verwacht zelfs de vraag naar frequenties om radio programma’s te kunnen uitzenden de komende jaren alleen maar gaat toenemen.

Ook de NPO zie voorlopig niet, naar enkel digitaal verdwijnen via DAB+ of het internet. Simpel omdat ze daar de financiële middelen niet voor hebben. In 2019 dreigt een te kort van 60 miljoen vanwege tegenvallende reclame inkomsten.

Van Arie Slob, minister voor Media moeten ze dat gat dichten door te bezuinigen.  NPO-directeur Shula Rijxman wil nu de rekening doorschuiven naar de kabelmaatschappijen, en indirect dus naar de kijker.  En die voelen daar niets voor.

Saillant detail is, dat de kabelmaatschappijen verplicht zijn de NPO door te geven.  En zo wringt het wel meer, tussen politiek, techniek en omroepen.

En dan zijn er nog allerlei nieuwe “spelers” die ook een plekje in de ether willen en voor hun bestaan ook weer een stukje van de reclame inkomsten nodig hebben. Wat weer niet in belang is van de NPO en commerciële omroepen.  Hierdoor komen vernieuwingen niet of maar heel langzaam op gang.

Analoog.

Pioneer TX 8500 II.
Pioneer TX 8500 II.

Ze zien er prachtig mooi uit dit soort analoge tuners zoals deze Pioneer TX 8500 II.  Erg gewild en bijna niet meer aan te komen.  Het goede nieuws is dat er ook een heleboel bijzondere digitale tuners zijn.  Die minstens net zo goed zijn of zelfs beter.

Harman Kardon TU-9600.
Harman Kardon TU-9600.

Zoals deze Harman Kardon TU-9600.  Al deze digitale tuners hebben een imago probleem.  Ze er allemaal zo’ n beetje hetzelfde uit. Zijn daardoor veel minder sexy dan hun analoge broers. En net als moderne auto’s moeilijker of zelfs niet te repareren als je niet de juiste gereedschappen en service documentatie hebt.  Die dealers wel hebben. Toch zijn er een aantal die zeer de moeite waard zijn.

Daarnaast.

Andere hobby’s blijven natuurlijk ook.  Zo ga ik a.s. zondag Groet uit Schoorl de halve marathon lopen. Misschien de 30 van Zandvoort nordic walken. Veel muziek draaien en als het heel leuk of eigenaardig is daarover een dit stukje persoonlijk blog  schrijven.  Er is zoveel meer, dan techniek alleen.  Oja ook hier is de “voorjaar schoonmaak begonnen”. Ik ben druk bezig mijn werkplaats en en 2 werkplekken op te ruimen.  Was/is  wel nodig, kan mijn kont, niet meer…. ?

Als laatste muziektip gekregen van de jongste.  RHYE met het album Blood

 

Vriendelijke groet,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

2 gedachten aan “Waar ik mee bezig ben Februari 2018”

  1. Dag Jack,
    Misschien kan jij in je hobbyruimte je * niet meer draaien, maar het meisje op de hoes heeft ook geen onaardige *
    Vele groeten,
    Jan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.