Dag 2017 en welkom 2018

2017.

Was een bewogen jaar. Mijn oudste zus overleed in januari. In februari werd ons 1e kleinkind geboren en mijn oudste dochter ernstig ziek. Het maakt je als familie sterker. Rond oud en nieuw, zijn we naar Texel geweest om lekker uit te waaien.

Meestal aardig weer op Texel. Dus lekker naar buiten.
Meestal aardig weer op Texel. Dus lekker naar buiten.

Het is verbluffend hoe snel kleine kinderen iets leren. Faith is gek van liedjes zingen en voorlezen. Op haar manier begint ze dan mee te brabbelen of te zingen. ? Nu we weer thuis zijn komt ze regelmatig  logeren.

Faith 10,5 maand oud.
Faith 10,5 maand oud.

Inmiddels gaat het meeste beter.  Nog een week en mijn andere dochter en schoonzoon komen weer van hun werk weer terug uit Thailand  dan is de familie weer compleet.

Tubejack.

Wat het afgelopen jaar ook “bewogen” was, is mijn web site. Regelmatig lag de internet verbinding er uit. KPN en XS4ALL hebben zich tot het uiterste ingespannen om het op te lossen.  Inmiddels ben ik aangesloten op een nieuwe dubbele internetlijn (pair-bonding) met een nieuw modem van XS4ALL. Het werkt nu goed. Hopelijk blijft dat zo.

Andere “uitdagingen” zijn en waren de continue aanvallen op mijn site zo’ n 150 per dag. En een webserver die niet helemaal 100% meer was.  Ook dat is inmiddels opgelost, door de aanschaf van een high-end internet router en firewall en een zeer snelle web server.

Gelukkig zijn dit investeringen voor een jaar of 3. Ik verwacht dat ik hierdoor de komende jaren weer mee vooruit kan. Dus ook in 2018 nieuwe projecten en informatie over het medium radio dat juist nu, volop in beweging is.

Reparaties.

In 2017 heb ik door familie omstandigheden, niet veel vintage apparaten kunnen opknappen. Ik heb wel goed kunnen nadenken over aantal zaken, waar haast niemand bij stil staat. Denk b.v. aan het stuk over nieuwe productie van buizen, alle ontwikkelingen rondom het fenomeen radio. En b.v. of frequenties hoger dan 20Khz wel zin heeft.

Inmiddels ben ik weer qua kennis zoveel verder, dat ik àlle media goed klinkend kan krijgen. Of het nu CD een LP, streaming of gewoon de radio is. Buizen of halfgeleiders, maakt allemaal niet zoveel uit. Je kunt meerdere muzikale combinaties maken.

Hardlopen.

Ik heb afgelopen zondag de de halve marathon van Egmond gelopen. Niet snel, wel goed. Het was heerlijk loopweer. Later ging zelfs de zon schijnen.  Het parkoers is iets aangepast. Je gaat bijna gelijk het strand op, voorheen liep je eerst een lus door door Egmond.

Het strand was de 1e 5km redelijke goed te doen. De laatste 2,5 km naar de strandopgang Castricum aan zee was ploeteren door mul zand. Zand in je schoenen loopt niet lekker. Bij de drankpost op 10km heb ik eerst mijn schoenen geleegd. De rest van de route inclusief de heuvel van de Bloedweg ging probleemloos.

Nieuwe schoenen.

Normaal koop ik rond februari/maart het nieuwe hardloop schoenen. Kennelijk hebben mijn hardloop maat Ben en ik veel kilometers gemaakt in 2017 want de demping in de schoenen was tijdens de laatste training “ineens” finaal weg. Zodat ik een week voor Egmond nieuwe schoenen nodig had.

Normaal is één keer de afstand lopen die je maximaal gaat lopen (dus hier 21km) al genoeg om je nieuwe schoenen in te lopen.  Echter Asics  Nimbus 19 zijn wat smaller in de voorvoet t.o.v. model 18 en liepen niet lekker. Omgeruild voor model 20 die weer lekker breed zijn vooraan. Gelijk ook even een halve maat groter genomen.

Helaas bij thuis komst bleek 1 schoen maat 9 en een maat 10.  Zodat ik uiteindelijk de zaterdag voor Egmond nog met een duurloopje van 11km heb ingelopen.

Als je zaterdags hebt gelopen, merk je dat zondags echt. Mijn vrouw vroeg nog: “waarom doe je dat?”  Ik:  “gewoon omdat het kan, het wordt je gegund of niet”  Op nieuwe schoenen lopen kan best.  ?

Voorlaatste training in het Amsterdamse bos.
Voorlaatste training in het Amsterdamse bos.

Akelig sterk is mijn hardloop maat Ben.  Ik kan het nooit van hem winnen, maar toch neemt hij me bij langere duurlopen vaak mee. Waarschijnlijk omdat ik tijdens het lopen lekker kan ouwehoeren. Zo heeft iedereen zo zijn kwaliteiten.   ?

Iedereen een gezond en muziekaal 2018 toegewenst,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.