Waar ik mee bezig ben december 2017

December.

Ik krijg “klachten” ? Dat er zo weinig nieuwe tekst is op mijn site. Dat klopt!  Als ik alles zou opschrijven wat ik denk en meemaak en doe, dan kwam er helemaal niets mijn handen wat audio betreft dan…..  Ook andere dingen, zoals familie, vragen bijna al onze aandacht.

Faith 9 maanden.
Faith 9 maanden.

Verder mag ik vanwege een hardnekkige “tennisarm”  voorlopig geen zware dingen tillen. (hoe komt een mens daaraan? ) Ik heb daardoor een aantal mensen die wat wilden laten repareren of afregelen tijdelijk moeten teleurstellen of doorverwezen naar een van mijn collega’s.

Daarnaast heb ik ook een aantal eigen projecten waarvoor ik in november j.l. veel luister- en uitzoekwerk heb gedaan. Deze wil ik deze maand, verder uitwerken.  Om in het nieuwe jaar weer fris te starten en weer tijd te hebben jullie kleine en grotere klussen.

Spam.

Ik weet niet precies waar het in zit, -maar sinds de laatste WordPress versie- wordt spam wel erg streng gefilterd. Meestal staan er alleen berichten van vage lieden die iets te koop hebben. Ik heb inmiddels iedereen, die daar onterecht is in gekomen, persoonlijk gemaild.

Super UL40-S2 een van mijn eigen projecten.

Bovenkant van de print van mijn UL40-S2
Bovenkant van de print van mijn UL40-S2

De UL40-S2 met KT-120 buizen  die ik in november heb gepubliceerd klinkt zo mooi, dat ik met plannen loop om daar weer een verbeterde versie van te maken.  Daar wil ik weer KT-120 buizen voor gebruiken en Jensen koper folie papier in olie condensatoren.

Daar moet ik de volgende zaken op orde proberen te krijgen.

  • Warmte.
  • Stromen.

Het grote nadeel van KT-120 buizen is, dat de UL40-S2 erg warm wordt.  Er is zowel meer gloeistroom als meer stroom van de hoogspanning vereist. Daarnaast wil ik het weer een stuk veiliger maken. Ik heb geen idee of het helemaal gaat lukken. Gelukkig zijn er nog diverse andere mogelijkheden, dus al het ene niet lukt…..

Streamen.

In 2015  heb ik een aantal stukken geschreven over streamen. Dat is nog steeds actueel.  Maar nu 2 jaar verder kan met dezelfde Mac mini en zelfde apparatuur op studio niveau streamen.

Via de volgende diensten:

  • Qobuz+  tot 24bit 192Khz FLAC.
  • Tidal tot 24bit 352,8Khz MQA.
  • Spotify tot 320Kbit Ogg Vorbis.

De benodigde software wordt steeds beter en is over het algemeen eenvoudig te installeren.

Zo heb ik getest met:

  • Audirvana 3.18.
  • Amarra Luxe.
  • De app’s  van Spotify.

In het kort mijn bevindingen. Qobuz+  heeft  de beste geluidskwaliteit  Spotify het beste bedien gemak. Tidal zit daar zo’ n beetje tussenin en heeft leuke extraatjes zoals MQA en b.v. muziek van het zeer goede ECM label.

Amarra Luxe in actie met Tidal en MQA.
Amarra Luxe in actie met Tidal en MQA.

Alle drie hebben ze zo hun voor- en nadelen.  Deze maand ga ik hier dieper op in.

Lijstjes.

De december maand is ook de maand van de lijstjes.  Zo hebben wij de afgelopen week  naar de Evergreen Top 1000 geluisterd via Radio 5. Dit via DAB+ , Internet en de Ziggo kabel. Daar valt ook weer het nodige over te vertellen….

 

Ook de Top 2000 komt er weer aan.  Wie wil stemmen, kan dit nu doen op de site van Radio 2 

Hardlopen.

Er staan er weer een aantal halve marathon’s staan op het programma. Zo heb ik me ingeschreven voor de halve marathon van Egmond en Schoorl.  Daarnaast ga ik Egmond ook wandelen of Nordic Walken.

Afgelopen zaterdag heb ik als training -samen met Ben- weer een langere afstand hardgelopen. Weer in het schitterende Amsterdamse bos, de 21Km route vanaf Boswinkel (bezoekerscentrum) die we iets ingekort hadden tot 17,5Km.  Het was fris met alleen een termo shirt en een jasje.  Hier en daar spannend en een beetje glad. Op de terugweg waren er opmerkelijk veel groepjes aan met hardloop training bezig of Nordic Walken.

Mooie ijsafzettingen onderweg.
Mooie ijsafzettingen onderweg.
Ook in mijn haar.
Ook in mijn haar.

Het hardlopen zelf, ging best goed. De dag erop, een beetje stijf. Gelukkig loop je het meeste er met een uurtje wandelen wel weer uit. Valt niet van te winnen. Oneindig sterk mijn hardloopmaat Ben.

Valt niet van te winnen. Oneindig sterk mijn hardloopmaat Ben.

Kort samengevat gaat het uitstekend! Fijne Sinterklaas iedereen.

Jack

 

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.