Waar ik mee bezig ben.

Leak Delta 70.

Een heerlijke versterker.
Een heerlijke versterker.

Deze Leak Delta 70, staat proef te draaien in mijn werkplaats. Samen met 2 B&W DM-110 en een Logitech Duet squeezebox klinkt het echt lekker.  Hier kun je uren naar luisteren zonder dat je er moe van wordt.  Deze gerestaureerde Delta,  doet beslist niet onder voor een goede buizen versterker. Hoe je dat kunt doen lees je binnenkort weer op mijn site. Het is wel een stukje moeilijker dan met eerdere Leak versterkers.

Mooie veelal nieuwe originele onderdelen gaan in deze Delta 70.
Mooie veelal nieuwe originele onderdelen gaan in deze Delta 70.

Buizen.

UL40-S2 met KT120 buizen.
UL40-S2 met KT120 buizen.

In een van mijn vorige blogs  schreef ik dat  de versterker met KT-120 buizen al na een kwartiertje stopte.  Deze UL40 heb ik voor de jongste 2e hands gekocht.  Het speelde met EL-34 buizen, maar ik kreeg er een set KT-120 bij.

Verbrande aansluiting.
Verbrande aansluiting.

Simpel.

De oorzaak is simpel. KT-120 buizen trekken meer gloei stroom. Een EL34 trekt per buis 1,5 Ampère en een KT-120 wel tot 1,95A Als je dat maal 4 buizen doet, dan moet de voeding geen 6A leveren maar 8A.  De print banen en de aansluiting daarop krijgen dan heel wat te voortduren.  Patrick van het Hear forum heeft, daar eerder mee te maken en heeft een aardige oplossing bedacht. ??

Hardlopen, einde korte broek?

Gisteren een rondje van bijna 12km gelopen.  Met 12C en een behoorlijk wind, was het eigenlijk net te fris voor een korte broek en een T-shirt met korten mouwen. Gelukkig had ik nog een hesje mee zonder mouwen.  Zodat ik 2 laagjes op mijn bovenlijf had.  Het effect van kou op je spieren is bijna hetzelfde als het heel warm is (22C) zoals met de halve marathon van Amsterdam 2 weken geleden.  Je voelt  af en toe de energie in je kuiten wegstromen.

Voordeel is  dat je wat harder gaat en kunt lopen. Nu loop ik niet zo hard, maar dankzij 2 aardige vrouwelijk “hazen” -uit een hogere hardloop groep waarin ik train- kon ik het tempo iets boven de 10Km per uur houden.  Uit de wind gingen we telkens een stukje sneller 10,2…..10.3….10,4.  Dank jullie wel, sterke dames uit groep 2B.

Fijne zondag iedereen,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.