Lekker bezig

Buizen.

JJ KT-77's
JJ KT-77’s

UL-40s2 updates.

Een 2 tal buizen projecten.  Een met JJ KT-77 buizen. Die zijn niet duur en lijken verassend goed. Staat nu in de woonkamer in te spelen. Als er een auto bias module in je UL-40S2 aanwezig is, kun je het heel mooi afregelen.  Met tips, hoe je dat het handigst kun doen.

Met KT-120 buizen wordt deze UL-40S2 erg warm.
Met KT-120 buizen wordt deze UL-40S2 erg warm.

KT-120.

UL40-s2  nummer 2, met forse Tung Sol KT-120 buizen.  Deze  staat of liever stond in een van mijn werkplekken te spelen.  Na een kwartiertje stopte hij….  Hmmm?

Solid State.

Rotel RX-1603 staat proef te draaien.
Rotel RX-1603 staat proef te draaien.

Rotel.

Deze Rotel RX-1603 was alweer terug naar zijn eigenaar, helaas als hij langer dan een uur of 5 speelde stopte hij ermee. Natuurlijk had deze receiver een aantal avonden proef gedraaid in de woonkamer maar kennelijk was tot een uur of 12 ‘ s avonds te kort.  De eindtrappen zagen er goed uit, voor de zekerheid toch maar e.e.a. opnieuw door gesoldeerd.

Bij verder onderzoek bleek er toch e.e.a. aan veranderd zijn. Vroeger deden ze bij reparaties niet zo moeilijk en was deze receiver gewoon een gebruiksvoorwerp. Dat daar tegenwoordig anders tegenaan gekeken wordt is een gegeven….  Oja  het was ook nog een favoriete plek, van een grijs bruine tabby kat. ? Lang verhaal kort, onderdelen moesten uit de USA komen, en hij is weer terug naar zijn baas.  Binnenkort een heel groot verslag.

Leak Delta 70.
Leak Delta 70.

Leak.

Langzaam maar zeker komt deze Leak Delta 70 weer tot leven.  Dit exemplaar kan zonder meer genomineerd worden als “ultieme zekering tester”  Waarom? leg ik nog wel uit. ?  Met de nieuwe uitgang transistoren heb ik al 2x 40watt gemeten in 4Ω, bij een vervorming van 0,1%. Dat is ruim voldoende voor de meest woonkamers.  Wordt vervolgd.

Hardlopen.

Natuurlijk worden ook de andere hobby’s niet verwaarloos. 15 Oktober a.s. wil ik de halve marathon van Amsterdam gaan lopen. Daarvoor gaan we dit weekeinde, met een groepje  21Km trainen in het Amsterdamse bos.

Ook dit jaar ben ik een van de lopers die het tempo aan mag geven. Op de foto, net klaar met lopen toen er even een stortbui kwam.  
Ook dit jaar ben ik een van de lopers die het tempo aan mag geven. Op de foto, net klaar met lopen toen er even een stortbui kwam.

Sportieve groet,

Jack

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.