Voorbij die mooie zomer

Helaas.

Gerard Cox had er in 1973 al een hit mee. “het is weer voorbij die mooie zomer”  Nog steeds, een ijzersterke tekst.  In de zomer maanden staat de hobby altijd op een wat lager pitje.

Je loopt een stuk sneller achter zo' n kinderwagen.
Je loopt een stuk sneller achter zo’ n kinderwagen. 
Faith 6,5 maand.
Faith 6,5 maand.

Opa.

Ik ben opa, mijn kleindochter heet Faith, het is een schatje, die ik zelf wel zou willen hebben ?

Lekker.

Natuurlijk ook veel gewandeld, nordic walken en hard gelopen.  Zodra het weer het enigszins toe liet, hup lekker naar buiten.

Dam tot Dam wandelen en hard lopen.
Dam tot Dam wandelen en hard lopen.
Op het startpunt de Dam in Amsterdam was het droog
Op het startpunt de Dam in Amsterdam was het droog

Dam tot Dam.

Zaterdag 16 September was de Dam tot Dam wandel tocht. Die loop ik élk jaar, over een route van 20Km. Dit keer samen met mijn trainer Cor Verburg. De beste man is dik 70 maar kan ongelofelijk vlot lopen met die nordic walk stokken. Leuke anekdote onderweg op een lang recht stuk zei ik tegen hem: “zeg oude man kun je niet vlotter.” Als een speer ging hij er vandoor met snelheden rond de 6,5Km per uur. Dat lijkt misschien niet zo snel, maar omdat je met nordic walken 95% van je spieren gebruikt is dat echt vlot. Neem dat van mij aan. ?

Zondag was de Dam tot Dam hardloop wedstrijd.  Ik heb genoten van alle mensen onderweg, mee gejuicht. Heel bijzonder, een beetje onwerkelijk, het is net of je meedoet aan een of andere film zo voelt het.  Ik loop zo vaak 16Km, vandaag nog in het Amsterdamse bos en er staat nóóit iemand te juichen.

Dik tevreden met 1:37 = 6.02 minuut per Km.
Dik tevreden met 1:37 = 6.02 minuut per Km.

Tevreden.

Ik had gepland om op een normaal tempo van 10Km per uur te gaan lopen,  dan had ik 6 minuten per kilometer gelopen.  Het werd 6.02. en ik heb van alles onderweg gezien.

Binnen
Binnen

Natuurlijk.

Tussendoor af en toe met audio bezig geweest, waaronder deze “monster receiver”  die zijn naam álle eer aan doet.  Tjongejonge …. dat beest is bijna niet te temmen.  Zoveel problemen.  Het geluid is echter waanzinnig goed ?

Staat voor de 3e keer proef te draaien.
Staat voor de 3e keer proef te draaien.

Leak.

Deze Leak Delta 70 staat op mijn werkbank. Er zit niet veel leven meer in, maar daar ga ik verandering inbrengen dit wordt de mooiste Leak versterker van het westerlijk halfrond. Tja soms moet je de lat voor je zelf hoog leggen. Is gewoon leuk. Bovendien deze Leak kan wel wat “aandacht en liefde gebruiken”  Even denken wat is er niet kapot…..

Matchen van transistoren.
Matchen van transistoren.

Om te beginnen komen en mooie nieuwe 2N3055 eind transistoren in, die ik precies match uit een stuk of 15  Waarom ik dit doe?  Zie boven….

Plannen.

Het aardige is als je een tijd niet bezig bent wat je vaak doet, dat er een creatieve processen ontstaan in je hoofd.  Zo loop ik met plannen om een UL-40S2 te maken met KT-120 buizen en flink wat power.  En wel op zo’ n manier dat de boel ook heel blijft….  Er komt ook nog een update met die versie met Sovtek 5881 buizen, die nu in de woonkamer staat te spelen. Die versterker kan slechts iets van 2x 12watt leveren of zo, maar het geluid is magisch mooi.

Plannen genoeg…  wordt vervolgd.

Vriendelijke groet,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.