Waar ik mee bezig ben

Gründig Fine Arts T-907.

Een juweel van een tuner sterk lijkend op de Philips FT-980 maar dan even beter.

Rotel RX-1603.

Revisie van een zeer zware receiver +/- 35 kilo vermogen van 2x 180watt in 8Ω

Arta-2 kastje.

Met dit meetkastje wil ik aantonen dat frequenties boven ons gehoor van 20Khz en hoger wel degelijk invloed hebben hoe wij het geluid ervaren. En de eeuwige discussie tussen voor-en-tegenstanders van Hi-res audio nader belichten.  Tipje van de sluier, ze hebben beide gelijk, mits aan een aantal voorwaarden is voldaan.

MQA.

MQA begint m.i. volwassen te worden.  Voor wie niet weet wat dat is, in het kort Hi-res audio in kleine compacte bestanden. Tidal heeft ongeveer 400 titels.

Het mooiste is als je een DAC hebt met een hardware MQA decoder maar in Audirvana V3 zit ook een software decoder zodat

Je toch MQA af kunt spelen via een normale DAC.  De sample frequentie is daarbij wel beperkt tot 96Khz. Kijk goed links en rechts bovenaan en zie de verschillen.

Lees tip: Wild van Cheryl Strayed.

Het verhaal van een jonge vrouw die op het dieptepunt van haar leven een 1700 kilometer lange solo-hike maakt. De tocht is slopend, zowel emotioneel als fysiek, maar maakt haar uiteindelijk sterker dan ook.  Echt een aanrader om te lezen.  Het is een verslavend mooi verhaal.  Je wilt maar één ding……. en dat is verder lezen. 😉

Muziek tip.

Bliss the Journey.  Een oud album uit 1997. Het nummer “Spring”  vind ik een juweeltje.

Verder.

Ondanks het warme weer van de afgelopen week, waarbij het gemakkelijk 28C in mijn werkplaats was, vooral veel gemeten en uitgezocht.  Hardlopen en Nordic Walken gaat weer fijn.  Natuurlijk ook veel muziek geluisterd via Tidal waar ik een maandje een abonnement heb.  Streamen wordt m.i. steeds meer mainstream Qobuz bied b.v. al een deel van haar collectie in 24bit audio kwaliteit aan.  Ik vind het met €365 per jaar nog een beetje duur, aan de andere kant hoor ik ook mensen zeggen:  “Het is maar €1 per dag Jack”.  Net hoe je het ziet 😉

Belangrijker,

Ondanks al dit moois, zijn er dingen veel belangrijker in ons leven, zoals mijn oudste dochter en kleinkind Faith.  Na 3 maanden ziekenhuis is ze gelukkig weer thuis.

Iedereen een fijne zomer toegewenst!,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.