opruimen

Was nodig.

Nog 2 weken, dan zijn we als het goed gaat, opa en oma ūüôā Een van de slaapkamers is “omgedoopt” tot kinderkamer zodat de kleine ook af en toe kan logeren. Om te kunnen schilderen werd tijdelijk alle oude mobilair ¬†in mijn werkplaats “geparkeerd” ¬†Daardoor stond het zo vol, dat je daar absoluut niets meer kon doen. ¬†In kinderkamertje stonden ook nog tal van apparaten van mij. Tijd om op te ruimen, was echt nodig ūüėČ

Alles stuk.

Een foto “voor” heb ik helaas niet gemaakt. ¬†Maar neem van mijn aan je kon er je kont niet meer keren. Laat staan dat ik iets kon vinden.

Bijna alles is van de grond en staat netjes ingepakt in het rek. Aan bijna alles mankeert, wel wat of is echt defect. Dat heb je met vintage. Dus voorlopig genoeg te doen en dan is dit nog lang niet alles…

Kleine klussen.

Het is nog niet helemaal klaar en genoeg opgeruimd naar mijn zin.  Maar kleine klussen kunnen weer.  Zoals een nieuwe voeding ontwerpen en maken voor deze fraaie Pioneer TX-8500MKII van een klant.

Of deze Sansui TU-9900 die aandacht nodig had.  Dit soort kleine klussen van hooguit een paar uurtjes maak ik gewoon even tijd.  Mail gerust als je tuner niet lekker werkt.

Hardlopen.

Afgelopen zaterdag samen met Ben rustig een grotere afstand gelopen. Ging wel aardig.  Onderweg af en toe een kleine onderbreking om wat te eten of te drinken en natuurlijk een sanitaire stop.  De komende zaterdagen wil ik het verder oppakken.

Tweak.

Ik kon het niet laten om voor de Philips FT-980 een leuke tweak toe te passen namelijk zilver mica condensatoren in de¬†de-emphasis te stoppen. Philips gebruikt daar standaard 2 keramische condensatortjes voor. ¬†Met zilvermica dat ik ook in mijn buizen voorversterker gebruikt klinkt het zo mooi natuurlijk. ¬†Goede zilvermica met 1% tolerantie zijn helaas prijzig. ¬†Maar de tweak is het waard. ¬†Een beetje techneut weet nu genoeg. Kijk maar even in je eigen tuner ūüėČ

 Website.

Je zult wel gemerkt hebben dat af en toe mijn website uit de lucht is.  Dat komt door problemen met de datalijn.  Dit weekeinde wil een nieuw modem proberen dus het kan goed zijn dat de boel er dan uit ligt. Verder draait mijn website nu 2 jaar. WordPress en alle plugins worden dagelijks bijgewerkt. Maar ik moet  b.v. over van 5.6 naar het nieuwere PHP 7.0  en dat werkt niet spontaan.

Genoeg te doen dus,

Jack

 

 

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.