Af en toe een update

Weer normaal.

De laatste weken volgden lief en leed elkaar op.  De afgelopen 2 jaar ben ik regelmatig met mijn zus naar het ziekenhuis geweest. Afhankelijk zag het er goed uit en was ze een tijdje schoon.  Helaas kwam de kanker na de zomer een agressieve vorm terug, die niet te behandelen was.  Tussen mij en mijn oudste zus zit 9 jaar verschil, ze was al vroeg het ouderlijk huis uit.

Natuurlijk zagen we elkaar met verjaardagen en zo. Maar we waren allebei zo anders. De laatste 2 jaar hebben we opnieuw leren kennen, daar ben ik dankbaar voor. Op de dag dat ze overleden was fietste ik langs haar huis. De zon scheen, de vogels floten, het verkeer raasde door de straat, alsof er niets was gebeurt.  De wereld draait door,  dat is denk ik ook maar goed.  Haar uitvaart was erg mooi, precies zoals ze graag wilde.  Ze heeft nu de rust die ze zo verdient.

Verzameling.

We leken dan misschien niet zo op elkaar maar allebei houden we van muziek en verzamelen “spullen”  Haar huis staat daar -net als dat van ons- vol mee. Het heeft me te denken gezet want uiteindelijk kun je het allemaal toch niet meenemen. Dat is ook de reden dat ik dit jaar zoveel mogelijk defecte apparatuur van mezelf wil opknappen. Mijn verzameling flink uit ga dunnen, want stuk heeft niemand er wat aan.

Mijn oudste dochter is op alledag en de jongste weer 2 maanden voor haar werk naar Thailand. Verder was er een venijnig griepje, waar veel mensen last van hadden of nog hebben.  Dingen worden weer een beetje normaal. Dit weekeinde met het mooie weer veel naar buiten geweest o.a. in Egmond gewandeld het was schitterend. 🙂

Op mijn website zal je af en toe een update vinden.

Vriendelijke groet,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

2 gedachten aan “Af en toe een update”

 1. Hallo Ronald,

  Dank voor je reactie. Als je lang ziek bent, vaak met elkaar omgaat, heb je ook tijd om afscheid te nemen.
  Mijn zus was een gelovig mens, die is waar ze moet zijn. 😉

  Vriendelijke groet,

  Jack

 2. wat erg voor jullie jack

  het is altijd erg om te horen dat er iemand is overleden,

  en als iemand erg ziek is geweest en veel pijn heeft geleden
  lijkt het een mooie uitweg
  om op zo een manier van de pijn en ellende af te zijn, maar toch,
  het blijft een onnatuurlijke gebeurtenis
  ook al zeggen we vaak het is beter zo
  eigenlijk wil niemand echt het leven los laten.
  vaak nog zoveel te doen en dromen te leven
  de dood is vaak en voor de meeste mensen ‘de grootste vijand’

  je zegt ; ze heeft eindelijk rust, dat is een bijbelse gedachte,
  het wordt daar ook wel vergeleken met een diepe slaap…
  ik weet niet of je ermee bekend bent met de bijbel,
  er zijn een boel vertroostende gedachten
  waar nabestaanden veel aan kunnen hebben,

  als je het interessant vind wil ik je daarover nog wel eea. vertellen
  bv.de onderstaande belofte is er zo een………..
  het lijkt in grove lijnen best veel op de hobby die je hebt
  een gestorven mens is voor God
  als een kapotte versterker waarvan bv
  de eindtrappen of wat elco`s zijn opgebrand
  met voldoende kennis lappen wij met weinig moeite
  zo een juweeltje weer op , die dan
  als ‘herboren’ gerust weer een lange tijd speelt
  zo is de [lieve] mens voor god als iets
  waarvan hij heel veel houdt
  en graag weer wil gaan ”opknappen”

  de belofte van een toekomstige opstanding van liefdevolle en
  zachtmoedige mensen in het paradijs is iets prachtigs
  en als je weet dat er in de bijbel veel voorbeelden staan
  hoe Jezus mannen en vrouwen en kinderen ’terugriep’ uit de dood
  [[om te bewijzen dat de kracht van God sterker is als de dood ! ]]
  ,, en dat er vele getuigen bij waren die dat live gezien hebben
  dan zijn die beloften voor de toekomst
  bij voorbaat al heel verheugend

  we zien elkaar weer in het paradijs

  ik weet dat er over dit onderwerp nog veel vragen zouden kunnen zijn en
  er zijn op al die vragen bevredigende antwoorden
  het is niet eens echt heel ingewikkeld
  dus
  ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen troosten met deze gedachten
  mocht je wat meer willen weten
  laat maar horen……..
  mvrgrtjs
  ro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.