testen

Stil.

Misschien heb je gemerkt dat het de laatste tijd een beetje stil geweest is vanuit mijn kant. Sorry daarvoor…..gelukkig kan ik het uitleggen!. Ik heb toevallig ontdekt dat sommige Beam  Tetrodes ontzettend mooi kunnen klinken en dat sommige exemplaren in triode erg weinig vervorming geven. Of op zijn minst een heel gelijkmatig spectrum geven van even en oneven harmonischen.

Terug gebouwd.

Om goed te kunnen testen, heb ik mijn eigen van de Veen versterker van eind versterker (UL-40S2p zie onder) weer omgebouwd naar de “normale” UL-40S2 (zie boven)

Zo was hij.

Lang verhaal kort ik heb nu weer 2 UL-40S2 versterkers waarvan 1 met Genalex KT-77 buizen en 1 met Sovtek 5881/6L6GC.  Beide versterkers staan in triode geschakeld en leveren ongeveer 2×12….15 watt.  Voor mijn luidsprekers die een rendement hebben van 92 a 93dB bij 1 watt in is dat ruim voldoende.

Testen.

Naast testen, meten en controleren of alles blijft werken… kost: luisteren gewoon veel tijd.  Dat een UL-40S2 een heel robuste versterker is hoef ik waarschijnlijk niemand meer te vertellen, maar dat je zover kunt gaan, dat je “op het randje” van mogelijkheden speelt waarschijnlijk niet.   Totaal “draaien/spelen”  er nu een 4tal versterkers in het land met modificaties van mijn hand.  Uiteindelijk wil ik naar een “ultieme”  versterker toe, waar alle voor-en na-delen goed afgewogen zijn en dat kost gewoon tijd….

Philips FT-980 en 880.

Over deze 2 tuners krijg ik relatief veel vragen.  Logisch ook, want het hoort m.i. bij de beste digitale tuners die Philips ooit gebouwd heeft. Deze tuners kun je beide op eenzelfde manier flink opwaarderen.   Ik zal binnenkort de pagina bijwerken compleet met wat de modificatie doet en wat het eventueel kost.

Aardlussen.

In de jaren 70…80 was veel nog niet vastgelegd in een of andere DIN norm of CE keurmerk, daarnaast kun je ook met moderne apparatuur een meestal kleine brom krijgen omdat er een aardlus is tussen de aansluitkabels.  Ik heb daarvoor al een aantal foto’s gemaakt en zal hier binnenkort een pagina over maken.

Top.

December is altijd de tijd van “lijstjes”  zo luister ik momenteel naar de Top 4000 op Radio 10 en staat de Top 2000 al weer voor de deur.

Website.

Mijn website heeft door tal van oorzaken er de afgelopen maand best vaak uit gelegen.  Vervelend, aan de andere kant is deze site voornamelijk hobby  en élk nadeel heeft ook weer voordelen.  Zo weet ik nu dat de back-up en restore goed werkt 🙂

Vriendelijke groet,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.