Nieuwe projecten

lekker bezig :-)

 

Logitech Duet

duet

 

Mijn Logitech Duet heeft een 2e leven gekregen.  Ongelofelijk wat dat ding na al die jaren samen met een Synology Nas kan.  Stel ik heb b.v. muziek van Sting op mijn eigen Nas staan dan kan ik ook op Qobuz en Spotify zoeken naar albums van dezelfde artiest.  Superhandig!  En het klinkt ook heel behoorlijk.  Ik ga er nog even verder mee experimenteren.

Digitale tuners.

Soms wordt je door mede radioliefhebbers weer even geattendeerd (bedank Niko) Digitale tuners hebben m.i. het nadeel dat ze als 13 in een dozijn uitzien.  Toch zijn een aantal van deze “saaie rakkers”  ongelofelijk goed!.  Zelfs beter dan menig analoog apparaat. Dit omdat ook de FM techniek na de jaren 80 niet stil gestaan heeft en eigenlijk tot vandaag de dag verder wordt ontwikkeld.

sansuitu-x701
Sanui TU-X701

Zoals deze Sansui TU-X701 die met mooie componenten gebouwd is.  En goed afgeregeld al heel fraai klinkt.  Maar zeker nog verder is op te waarderen.

Analoog.

tx8500voorlopigklaar

Maar eerst staat er weer een analoog project in de steigers te weten een Pioneer TX-8500 MKII   deze serie vind ik technisch gezien beter dan de eerdere en latere analoge Pioneer tuners. Ik zal binnenkort vertellen waarom.

Lekker bezig dus.  En er valt elke dag iets nieuws te ontdekken. ;-)

Vriendelijke groet,

Jack

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.