Geen WWW meer

Het WWW.

Nog niet zo heel lang geleden als je een internetpagina bezocht,  tikte je in http://www.eenwebsite.nl.  Waar http voor hypertext transfer protocol staat.  Een een toepassing waarmee je beelden en teksten op het “world wide web”   kan zetten.  Zo waren (en zijn) er nog een heleboel andere programma’s waarmee je informatie kan opzoeken. Zoals Echo, Finger, Gopher, HTTP, HTTPS, IMAP, IRC, NNTP, NTP, POP3, QOTD, RTP, RTSP, SNMP, SSH en SCP, SMTP, Telnet, XDMCP.

Verborgen.

Veel van die programma’s/toepassingen zijn inmiddels vrijwel onzichtbaar geworden voor ons gebruikers.  Het zit in een mail programma of een programma om bestanden op een computer te zetten zonder dat de meeste van ons zich nog druk hoeven te maken wat er nu precies onder de motorkap gebeurt.  We typen steeds minder in als we een webpagina zoeken. Ik tik nauwelijks nog http:// in en www dat daarna komt ook steeds minder.  Firefox, Safari of Chrome en b.v. Google zijn steeds slimmer geworden en weten ook wel, als ik tubejack.nl intyp dat hij moet zoeken naar een pagina op het www via https.

Omleidingen.

Voorheen hielt ik er rekening mee, dat als mensen https://tubejack.nl of https://tubejack.nl of varianten daarvan intikten door gelinkt werden naar het juiste adres https://www.tubejack.nl. Maar daar wil ik vanaf,  omdat al die omleidingen gewoon tijd kosten voordat een pagina laad. Terwijl een moderne browser toch wel weet waar hij moet zijn.  Dus vanaf heden kun je gewoon tubejack.nl   in typen.  Ik blijf dit de komende weken even volgen hoe dit gaat en of er veel fouten door ontstaan. Mocht je een vreemde pagina krijgen dan helpt het vaak als je de pagina even opnieuw laad.

Eventuele problemen, hoor ik graag.

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.