laatste lange duurloop

Of ik mee ging….

Mijn trainer Joyce vroeg van de week of ik vandaag (zondag)  meeging, met een groepje in het Amsterdamse bos lopen.  Meestal bestaat zo’ n groepje uit hooguit een man of 4….5.  Vandaag schat ik dat er zeker een man/vrouw of 20 waren.  Allemaal mee, voor de laatste lange duurloop voor de halve marathon van Amsterdam.

Een kilometer of 17…. 18 lijkt me leuk zei Joyce. “Dat wordt lastig”  zei ik, want zoveel kan ik niet afsteken op de route van 21km.  Met enige overreding kracht, heb ik haar en nog een paar andere mensen kunnen overtuigen “dat ze het makkelijk konden”

“Slim” lopen.

We moeten alleen “slim” lopen zei ik.  We knippen de afstand in 3e en bij 7km en 14 een “plas en drinkpauze”  en dat laatste stuk lopen we heel rustig terug. Op onze verzamelplek bij de atletiek vereniging was nog niet iedereen helemaal overtuigd, dus sommige gingen met eigen auto “voor het geval dat..”

Lang verhaal kort.  Ik mocht voorop het tempo en route aangeven. Het was fijn dat Maja bijna de hele route naast me liep. Miste helaas het 1e paaltje. (ohen) Daarna was ik superscherp. Nog even een extra drinkpauze op 17km ingelast aan het eind van de Bosbaan. En gaan!  Ook  het laatste stuk.  Sommige konden de laatste kilometers zelfs nog wat versnellen.  Ik niet, want afgelopen week, had ik al behoorlijk getraind en zaterdag 12km gelopen met mijn schoonzoon. We liepen gemiddeld 6:30.

Ze hebben het allemaal 21,3km gelopen, zo zie je maar wat een beetje overredingskracht en een constant tempo niet doen ;-)

Schitterend weer.

De weergoden waren ons gunstig gestemd.

Alleen de laatste 4….500 meter barste de buis los, wat een mazzel en wat sneu voor de mensen die om 13:00 de Kika run gingen lopen.

De dames ging even door de knieën, soepel niet?

 

Dit zijn lang niet alle lopers een paar stonden binnen.

Met dank aan  loopmaatje Ben (links onder) Zonder hem, was ik nooit zo ver gekomen! Hij heeft zaterdag én zondag 21km gelopen. Sterk he ;-)

Volgende week zaterdag gaan we met een klein marathon clubje, 15 km langs de Amstel lopen. Je kan mee als je wilt.  Een week voor de marathon doe je bijna niets meer.

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.