Hardlopen en preview Yamaha CT-7000

Nodig.

2x per week ga ik nu naar de fysio.  Ze  hebben daar een ruimte met allemaal “martel werktuigen” een fitness ruimte, met allerlei fraaie toestellen. Waar ik  en andere lotgenoten oefenen.  Judith (zo heet mijn peut) was tevreden over de gang van zaken.  ( zelf ook) Ik kan weer dingen uit de bovenste keukenkastjes halen.  Mijn arm helemaal strekken lukt nog niet, maar dat komt wel. Ik ben zo blij dat ik weer met 2 handen iets kan doen.  :-)

Judith had er ook geen enkel probleem mee dat ik weer ging trainen.  Zodat ik gisteren, voor het eerst  sinds 2,5 week, heb hardgelopen op de splinter nieuwe atletiekbaan van de AVZaanland.  Met de warming-up kon ik bijna met alle oefeningen meedoen.  Af en toe een “auw k…. momentje” bij een ongecontroleerde beweging.  (want met name de buitenste  spieren in mijn arm zijn flink verrekt.)  Het lopen zelf, ging na een uitgebreide warming-up fantastisch.  Zo lekker om boven de 10km/p uur op de baan te lopen.  Bij de laatste serie piekte we boven de 12……

Precies wat ik nodig had.  Vandaag voelen die buitenste spieren veel minder vervelend.  :-)  Zaterdag ga ik 10km lopen.  Vandaag de laatste dingetjes gedaan, aan een zware Yamaha tuner.

Bijna te koop.

Ik heb al een aantal  Yamaha CT-7000 tuners  gerestaureerd.  Dit is volgens mij een van de mooiste analoge tuners die je kunt kopen. Als je geluk hebt, betaal je daar 2e hands een normale  prijs van +/- € 500.  Maar vaak genoeg wordt er €700 of méér voor gevraagd.  Je koopt dan een 40 jaar oud apparaat  die echt serieus aandacht nodig heeft.  Gewoon omdat veel onderdelen versleten zijn.  Hij moet echt helemaal uit elkaar.  Lees de pagina’s maar via de eerder genoemde link.

Kleine verschillen.

Ze klinken stuk-voor-stuk allemaal puur analoog ,  met veel details, diepte en ruimtelijkheid.  Het enige verschil dat ik tot nu toe heb ontdekt is de selectiviteit. Met andere woorden, het vermogen om 2 zenders te kunnen ontvangen, die 200khz van elkaar uitzenden.  B.v. op  93.1 mhz en een veel sterker lokaal station op 93.3mhz.  Dit exemplaar kan dit héél goed! Dat komt omdat niet in alle Yamaha CT-7000 precies dezelfde 10,7Mhz filters zijn gebruikt (o.a. oranje blokjes met gele stip links midden)  Is dat erg? Nee, meestal niet.  Maar wel, als je zoals ik, met een buitenantenne luistert en je favoriete FM station Radio M (93.1Mhz) net naast een sterkt station zit.

 

Remmen los.

Net als bij de vorige Yamaha’ s CT-7000 zijn kosten nog moeite gespaard. En honderden onderdelen vervangen. Om dit toestel technisch weer in een heel mooie staat te krijgen. Bij dit exemplaar zijn ook de oude bescherm lagen van de houten kap verwijderd en opnieuw ouderwets met lijnolie houdende was  geconserveerd.  Hij ruikt nu ook nieuw.  Er is één klein mono/stereo knopje onder het bedien paneel dat af en toe blijft hangen. Die je waarschijnlijk nooit gebruikt (als je het al weet)   Ik ga maar niet vertellen hoeveel werk het is geweest, dat geeft ook niet.  Alleen al het plezier om aan zulke mooie apparatuur te sleutelen is onbetaalbaar. De vorige is voor slechts €1000,-  weggegaan.  Deze waar ook de kap is opgeknapt mag voor €1100,- van eigenaar wisselen.  Onder dezelfde condities dus inclusief marge factuur en 1 jaar garantie.

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.