Dam tot dam wandeltocht 2016

Over het “sterke” en “zwakke” geslacht….

Wie dit blog volgt weet,  dat  nog geen 2 weken terug, mijn arm uit de kom was. Die bewuste avond op 5 september zouden wij de jongste van Schiphol afhalen.  Dat liep heel anders, zodat onze auto voor de deur stond. Marjan, (een van de dames van onze nordic walk groep) was haar stokken vergeten. Zodat er ineens 6 dames voor de deur stonden. “Of ik mee kwam lopen”  Tja dat ging een beetje moeilijk met een mitella om.  Tot overmaat van ramp, had ook Cor onze trainer een ongelukje gehad.  Volgens Ria was: “het sterke geslacht (vrouwen) overgebleven en het “zwakke”…..

Losgelaten

De trauma arts in het ziekenhuis had me na een summiere controle reeds “losgelaten”   Kennelijk is dat dè truc om een dergelijk ongeluk te verwerken ….. laat-het-los.  Dan denk ik:  “Wonderlijk dat deze professionals (dat zijn ze!),  jarenlang keihard hebben hebben moeten studeren om kennelijk tot een dergelijk inzicht te komen”  Terwijl bladen zoals de Flow, Happinez  en zelfs de Margriet dit regelmatig als thema hebben…. Dus hup, met een abonnement op de Flow kunnen we die studie zo een jaartje inkorten.  Of zou het een ordinaire bezuiniging zijn?

Van de fysiotherapeut kreeg naast beweging tips,  nieuwe tapes op mijn rug.  Het voelde donderdag dag echt goed.

20km

Ik had me ingeschreven voor de 20km.

Nog niet helemaal wakker zit ik hier om 6:40 op het station Zaandam

Mijn nordic walk trainer Cor Verburg was al akelig wakker

Mijn maatje Gerlof, was zoals altijd precies op tijd.

Even snel een sfeer fotootje van de Dam in Amsterdam

Het was een beetje heiig en een beetje fris.  Blij dat ik een jasje aan had :-)

In “Noord”  doen we altijd eerst koffie met appelgebak.

De aardige serveerster  keek me aan en dacht kennelijk: ” die kan wel een stukkie gebruiken”  en gaf me een reuze punt appeltaart.  Deze heb ik héél rustig opgegeten. Een paar jaar terug werkte ik mijn appel punt  veel te snel weg en voelde hem 10km later nóg zitten. Leermomentje: ” rustig een bodempje leggen”  Dit keer ging het prima.  Cor en Gerlof, moesten wel even op mij wachten…. :-)

Er was er een extra veerpond ingezet, dus het ging lekker vlot.

1e stempelpost Barkpad Amsterdam Noord

Overzicht naar de andere kant. Zoals elk jaar super georganiseerd!  Hier kregen we een smakelijke AH krenten timp  (gelijk weggewerkt) een appel en een flesje water.

Het lopen ging makkelijk.   Hier zijn we alweer in de  “Molenwijk” even een: “sanitaire stop”  gezellig, met muziek. Al had die juffrouw van mijn haar mond mogen houden. De band was ok.  We werden verwent met fruit en chocolade melk.

Ook Gerlof liep erg goed, zeker de 1e 10km. We hadden afgesproken dat ieder zijn eigen tempo liep.  Nou het scheelde echt niks…. respect!

Dit is de 3e stempelpost op de Vrede weg.  Je kreeg hier een soort “energie bar”  Ik had er een met bosbessensmaak.  Heel bijzonder.

Dit “dweilorkest”  was echt leuk.  Ook vermelding waardig was de heerlijke koffie die je van de Brandweer kreeg.  Mannen top!  En wat een humor hebben sommige van die mensen. Het straalt er vanaf! :-)  Ik kreeg me toch een “bel heerlijke koffie”  in een grote “cup a soep” beker…

Via de den Uyl brug naar de haven buurt en dan richting eiland.

Nog steeds een beetje heiig.

Bijna op de plaats van bestemming.

Even een tussen stop bij “de Griek”  op de Dam.  Wat smaakte dat biertje goed.

Volgens Cor hebben ze ook lekkere “wraps”  daar.

Ik zat net aan mijn 2e biertje en wie was daar al?   Gerlof had de laatste 5km even een “eindspurt”  ingezet.  Knap hé.

Ria kwam toevallig langs en vroeg hoe het gegaan was. Prima. Maar waren die  “sterke vrouwen” van onze nordic walk groep?

Ik was bijna vergeten een foto te maken van de finish.  Naderhand toch maar even gedaan…

Deze medaille is dik verdient.

Deze meneer links had kennelijk weinig getraind, en had wat moeite om op te staan.  Maar wel even 20km gelopen!

De bus terug naar het station was perfect geregeld.  Net een schoolreisje daar gingen we ook altijd achterin zitten.

Ik denk dat deze foto “boekdelen spreekt”

Over het “sterke” en “zwakke” geslacht….

Vermelding waardig dat mijn vrouw Tineke en haar vriendin ook 20km hebben genordic walked, in 3uur en 30 minuten! Grote klasse! :-) Het ging hun vrij gemakkelijk af.  Ondanks moeilijke voeten,  en andere ongemakken.! De voorbereiding daarvoor was niet eens zo uitgebreid.  Het enige dat we samen hebben gedaan, is 2 maanden voor de Dam tot Dam élke zondag 10km gelopen in het Jagersveld. Waarbij je vanzelf boven de 5km per uur gaat lopen.  Ze zijn er dus wel: “sterke vrouwen” ;-)  Doen jullie de volgende keer ook mee?

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

2 gedachten over “Dam tot dam wandeltocht 2016”

  1. Het was ook een heel leuke dag Marjan. Ik bedacht me later, zelfs als je een paar weken achter elkaar 10km traint b.v. zaterdag of zondags. Je deze tocht makkelijk kunt lopen. Het 1e stuk naar het Barkpad is 7km. Dan kun je even zitten, opladen en koffie drinken daarna is de volgende stop (Molenwijk) op 10,5km dus slechts 3,5km verder! De “Vredeweg” op 14,5 dus ook maar 4km. En het stuk naar het Griekse restaurant waar we lekker wat gedronken hebben ook maar een km of 5. Die laatste km naar het veldpark gaat vanzelf…..

    Eigenlijk vind ik de “Dam tot dam wandeltocht” een heel slimme tocht, door de afstand (in dit geval 20km) in 4stukken te knippen kun je véél makkelijker dergelijke afstanden overbruggen. Daarom zijn dit soort wandel evenementen van Le Champion m.i. voor een groot publiek toegankelijk. (ik heb daar geen aandelen hoor)

    Groet,

    Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.