Jammer maar helaas

Ikea bank

De afgelopen week, was een week vol hindernissen. In bed liggen met een mitella om, was niet te doen. Ik slaap meestal op mijn rechter zijkant,  waardoor er een continue “rek” op mijn linkerschouder en arm kwam. Immers ook die lichaamsdelen, moeten ergens liggen.

Zo verhuisde ik naar de Ikea bank in de woonkamer. Die niet  geweldig  zit, maar wel prima ligt. Ik kon door met mijn rug schuin tegen het achterkussen te gaan liggen precies genoeg steun creëren voor mijn linkerarm met mitella.  Mijn rug kon ik ook zo heerlijk kwijt.

banjerergwarm
Banjer onze kat, vind deze bank ook geweldig

Voor de rest gaat het leven gewoon door. Er moet gekookt en gegeten worden. Boodschappen gehaald. Mails en app’s beantwoord. Mensen hebben gerust begrip en geduld, maar ook niet eeuwig. En hebben ook, zo hun eigen sores. Misschien maar goed ook, want daardoor pak je weer sneller de dingen op. Want het blijkt niet handig, als je naar de buurman moet om je schoenveters te strikken.

Mitella

Afgelopen maandag naar het ziekenhuis ter controle.  Stelde niets voor. De trauma arts bleek bij het zetten van mijn arm meegeholpen te hebben (door de narcose gemist) en volledig op de hoogte te zijn. Met een verwijsbrief voor de fysiotherapeut en de mededelingen: “dat de mitella af mocht” “bewegen” en “dat de kans dat hij weer uit de kom zou schieten uiterst gering was” verliet ik het ziekenhuis en ging met de bus naar huis.

Thuis gekomen heb ik heb de mitella zélf afgedaan. Het klinkt misschien gek, maar het was behoorlijk spannend. Het vertrouwen in mijn lichaam was weg. Een week lang heb je steun aan dat ding en weet je zeker dat je arm zo niet uit de kom kan vliegen.  Langzaam ga je toch dingetjes doen, je moet wel.  En zo kom je er achter, hoe heerlijk is als je weer met 2 handen kunt typen. Dat je andijvie kunt wassen met 2 handen!. Het lijkt allemaal zo simpel, maar wat mis je dàt, als je het niet meer kunt.

Bij de fysio kon ik gelukkig al dinsdag vroeg terecht en maandag nacht heb ik voor het laatst op de Ikea bank geslapen. Om nog even een klein beetje extra steun te hebben.  ‘ s morgens was ik die bank behoorlijk zat,  het lag voor geen meter meer.

Fysio

Ik had  nog de ijdele hoop, om over 2 weken weer een trainingsrondje van 30 te gaan lopen. Toen ik  mijn plannen ontvouwde bij de fysiotherapeut sprak haar gezicht boekdelen.  Voorzichtig zei ze:” nou Jack, reken maar op 3 maanden! tot voordelig herstel”  Hardlopen gaat alleen maar pijn doen….

tape1
Helpt goed
tape2
Tot voorop vast geplakt met maximale rek naar achter

Er werd gekeken naar mijn houding en met tape werden beide schouders iets naar achter getrokken.  Waardoor je schouders en borst recht naar voren komt en bewegingen van je armen ook makkelijker zijn.  Daarna zijn we een aantal oefeningen gaan doen.  Die nu  aardig gaan. Het voel ook een stuk veiliger met die tape op mijn rug.

Bier

Normaal drink ik alleen in het weekeinde en dan nog heel matig  bier met weinig alcohol, omdat het direct invloed heeft op mijn hardloop prestaties.

menshealth

Dit blad lag bij de fysio en 2 dingen vielen me meteen op.  “Grote armen” en  “Drink bier voor meer kracht”  Dus gisteravond heerlijk 2 Amstel blond 4.0  opgedronken, wat als plezierig neven effect had dat ik minder zorgen maakte en helemaal zelf weer kon douchen en afdrogen. Vannacht ook weer heerlijk geslapen in mijn eigen bed.

Jammer maar helaas

Dat ik waarschijnlijk niet kan mee kan doen met de marathon van Amsterdam en Bangkok, is jammer, maar geen ramp.  Ik heb al 5 of 6 keer een dergelijke afstand gelopen. En 30km kunnen hardlopen is toch ook niet slecht?  Aan alle lieve en bezorgde mensen om mijn heen: “Langere afstanden hardlopen  is één van mijn passies.” Ik ga hier gewoon mee door, maar gewoon in een rustig tempo met een gezellige groep mensen.  Ik overweeg zelfs pacer/trainer te worden want mensen is een van mijn andere passies.  En wat is er nu leuker dan samen de finish te halen?  Gelukkig voel ik me daarin gesteund door mijn vrouw en jongste dochter.

Volgend jaar

Ga ik het weer proberen.  6:30  als training snelheid bij heel lange duurlopen bevalt goed. Waarschijnlijk las ik preventief ook wat bezoekjes in bij de fysiotherapeut. Maar eerst, weer herstellen. :-)

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

2 gedachten over “Jammer maar helaas”

 1. Hoi Bob,

  Ik vind het vooral jammer, dat ik (waarschijnlijk) niet met mijn schoonzoon kan lopen. Het heeft geen zin, om te lang te treuren. Ik ga a.s. zaterdag de Dam tot Dam wandeltocht 20 km lopen met mijn nordic walk stokken. Dat lijkt me gezien de situatie, even heftig genoeg. Zodra ik weer voldoende hersteld ben, ga ik weer lekker hardlopen. We zien elkaar vast weer. :-)

  Groet,
  Jack

 2. Tjemig Jack; dat is toch spijtig dat je op deze manier beide Marathons moet missen..
  Gelukkig ben je er nogal nuchter onder en ga je het volgend jaar weer opnieuw proberen.

  Wens je nu al vast veel succes toe en kijk er al naar uit om weer eens een keertje met je te gaan trainen !

  Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.