Soms zit het mee, soms tegen

zmc

Soms

Zit het mee en soms zit het tegen, afgelopen maandag ben ik tijdens oefeningen voor mijn kuit,  van de trap afgevallen. In een reflex heb ik geprobeerd dit op te vangen met een: “arm uit de kom” tot gevolg.  Het was zeer pijnlijk.  Arme artsen van de 1e hulp en de patiënten die er toen waren. Volgens mij heb ik van de pijn, even de hele tent bij elkaar gebruld.

Oud

Het is ooit begonnen door een ongeluk tijdens een verbouwing waar ik de nokbalk op mijn schouder kreeg.   In 1994 heb ik een kijkoperatie gehad bij het Waterland ziekenhuis omdat hij er regelmatig uitschoot.  Lang verhaal kort: “scheur in de kom en kon niet meer gerepareerd worden”  Met veel krachttrainingen zijn de spieren in mijn arm en schouder vrij sterk geworden.  Maar het is altijd een zwakke plek gebleven.  B.v. op mijn rug die arm strekken tot boven mijn hoofd is iets dat jaren niet kon.

Komende weken

Ik loop nu 2 dagen met een mitella om.  Heel vervelend, want ik heb leuke klussen te doen. Maar ik mag, en kan weinig doen doen deze week.  Ik wil even de artsen en verplegend personeel op de 1e hulp van het Zaans Medisch Centrum in het zonnetje zetten.  Ze zijn geweldig! Eerst moest ik mijn ontspannen dat lukte prima, want de apparatuur sloeg alarm vanwege een hartslag van 42 …. Toen werd geprobeerd met massage de arm weer terug in de kom te krijgen maar vanwege strakke rugspieren lukte dat niet. Uiteindelijk werd onder een lichte narcose met een man of 3…4 mijn arm opnieuw gezet. (voel je niets van) Toen ik na een half uurtje wakker werd zag het er zo mooi uit als op de foto.

A.s. maandag naar de chirurg en dan hoor ik verder.  De voorbereidingen voor de 2 marathons, gaan gewoon verder ;-)

Jack

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.