Philips Laboratories tuner 22AH673 update en DHZ tips deel 3

Philips673opeenderde

De nieuwe voeding zit erin daarna altijd even proberen of alles goed werkt.

philips673voorkantlos
Alles zit mooi met stekkertjes

De voorkant los.

phlips673voorkantschoon
Niet te hard drukken op het glas  anders druk je het ruitje eruit

Ouderwets “soppen”

Voorzichtig een aantal keer schoonmaken. Sommige nicotine vlekken gaan niet 1-2-3 weg. Je kunt ook niet te hard poetsen want dan wrijf je de belettering weg. Zorg dat de tiptoetsen en elektronica niet nat wordt.  Op hardnekkig vuil drupje Dreft platinum en even laten inweken. Knoppen etc kunnen direct in het sop. Tel wel na of je alle onderdelen hebt voordat je de stop uit de gootsteen trekt .

philips673lijnprint

Lijnprint

De voorkant is schoon en staat te drogen.  Nu is de uitgangsprint of  lijnprint aan de beurt. Stekkers en schroeven loshalen en solderen maar.  Je kunt het geluid op dit punt iets “tweaken”  De opdracht was: “een iets meer helder geluid”  Dus in de audio uitgang overal de bekende Nichicon Muse BP gebruikt. De 2 voeding elco’ s zijn weer Vishay 136. Resterende  kleine elco’ s Vishay 038.

muse

Monteren

philips673knoppenerop
Stuk dubbel gevouwen papier als afstandhouder

De voorkant zit er weer op. Met een stuk dik dubbel gevouwen papier kun je de knoppen precies op de juiste afstand monteren.

philips673knoppenlijmen
Lijmen

Tijdens het verwijderen van de knoppen, gaat meestal wel bij een of twee knoppen het binnenste los. Gewoon een beetje COLLALL  in de knop een een beetje op het kunststof. Er zit een geleide groefje in dus je kunt de binnen- en buitenknop weer exact goed in elkaar zetten.

philips67voorkantweererop
Weer netjes

 Tip toetsen

philips673tiptoetsprint1

Als je voor op een tip toets drukt bedien je dit printje. Die op zijn beurt weer een aantal transistoren en relais aanstuurt.  Het wil wel eens gebeuren dat de 2 linkse IC’ s defect gaan type: CD4013.

philips673tiptoetsprint2
Nieuwe IC’ s op ic-voetjes

In mijn 22AH673 bleek later dat er een stuk  waardoor de stereo kanaal scheiding op een gegeven ogenblik nog maar 15dB was. Ik heb ze ze gewoon alle twee vervangen en gelijk op IC-voetjes gezet.  Mochten ze nog een keer defect raken door statische elektriciteit of zo dan zijn ze makkelijk te vervangen.  Het ICtje kost minder dan 1€.

Klaar

De onderkant is nu klaar.  Alle aansluitpennen zijn schoongemaakt  met een potlood gum. Waar een beetje roest op het chassis en onderdelen zat, is in de autowas gezet.

fabercastellgumpotloodgum
Faber Perfection 7057 pootlood gum voor inkt en potlood
673poetsen1
Aan de onderplaat heb ik zeker 3 kwartier tot een uur gepoetst voordat ik hem weer mooi vond.

 

Wordt vervolgd,

Jack

P.s. het is slim om eerst alle delen te lezen en daarna pas zelf gaan sleutelen er komen er nog 1 of  2.

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.