Blessure en schoenen

Ik heb gisteren tijdens een intervaltraining mijn kuit verrekt.  Nog even een paar kilometer “gedribbeld”  maar het ging voor geen meter.  De laatste kilometers gewoon terug gewandeld.  Beetje “dommigheid” van mezelf en een beetje samenloop van omstandigheden. Dom is:  “lopen op oude schoenen met te weinig demping.”

Ik zou van de week eigenlijk al een paar extra  hardloopschoenen kopen. (zodat je kunt afwisselen) Door omstandigheden was dat er niet van gekomen. Het was gisteren slecht weer en ik wou  persé de nieuwste schoenen -die ik nu heb-  droog houden voor a.s. zondag waar 25 kilometer op het programma stond.

Jammer,  het heeft geen zin om te gaan sacherijnen of iets de schuld te geven  “leer momentje” Mijn kuit voelt nog stijf, maar omdat ik op tijd ben gestopt ben, verwacht ik, dat ik binnenkort wel weer kan nordic walken en eind van volgende week 10km rustig kan hardlopen.

Over schoenen.

Door trainen heb ik in 2 jaar tijd een betere looptechniek aangeleerd.  Van haklander  naar middenvoetlander.  Voorvoetlander is nóg beter, omdat op oudere leeftijd nog te leren is bijna voor niemand weggelegd volgens mijn trainer.  De voordelen zijn legio, makkelijker lopen en minder belastend voor je lijf.  Bij een andere loopstijl horen ook andere schoenen. Zo liep ik voorheen altijd perfect op Asics  Nimbus.  Ik had er wel altijd inlegzooltjes in van een sport podoloog.  Maar ja die stopte er op een gegeven ogenblik mee en echt goede podologen ken ik verder niet.

Runnersworld

Omdat ik vrij moeilijke voeten heb,  koop altijd mijn schoenen bij Runnersworld in Zaandam. Jaloezie is iets dat ik niet ken,  maar op mensen die nooit problemen hebben met hun voeten zou je dat bijna worden…. Ook op die types die nooit advies nodig hebben en hun schoenen goedkoper kopen via het internet.  Ik heb wel advies nodig.  Door een beter loopstijl ben ik van Asics naar Saucony’s gegaan.  Eerst had ik de Ride met inlegzool  nu loop ik op de nieuwe: “Triumph ISO 2 ” Dat loopt werkelijk fantastisch!  Er zit een extra dempende, soort rubber laag aan de binnenkant waardoor ik nu na enig inlopen geen inleg zolen meer gebruik. :-)

Op de website kom je dit filmpje tegen.

Toen ik het voor het eerst zag, dacht ik : “blabla en zal wel”   Maar voor mij  werkt het echt.  Ook kreeg ik het advies om van de Ride naar de  Triumph te gaan.  Die in is de voorvoet nóg comfortabeler.  En dat is precies wat ik nodig heb.  Dat zijn allemaal dingetjes die je zelf moet ervaren en niet of nauwelijks van het internet haalt.  Die paar tientjes die ik misschien meer betaal dan via het internet zijn me dat ruimschoots waard.  En mocht er na een aantal kilometers toch nog iets niet helemaal lekker zitten of gaan, dan kan ik altijd terug.

Loop lekker,

Jack

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.