Perfectie

Een zesje

Wie de moeite neemt om mijn mini CV te lezen “Over Jack”   weet op mijn 18e  na de LTS  ging werken. Dat was in die tijd de normaalste zaak van de wereld.  Na een reorganisatie van mijn 1e werkgever en een faillissement van mijn 2e ben ik terug naar de schoolbanken geweest.  In die tijd was er -net als nu-  veel werkeloosheid.  Computers bestonden in 1985 nog nauwelijks en dat leek me wel wat.  Van onze laatste centen, heb ik een Sinclair Spectrum aangeschaft en de LOI cursus “micro computers en basic” gevolgd. Ik slaagde met een 8 gemiddeld.

Van het “arbeidsbureau”  was regelmatig dit spotje op de TV te zien.

Nu ging ik al regelmatig naar het arbeidsbureau, daar hadden ze houten bakken met geplastificeerde kaartjes waar dan de vacatures op stonden.  Die waren meestal verlopen of ik had te weinig opleiding. Onder élke vacature stond wel de volgende tekst: “heeft u vragen? ga naar kamer 3” .  Nou volgens mij kwam er bijna niemand naar kamer 3 vandaar dat het spotje zo treffend is.  Ik werd met open armen en koffie ontvangen.  Er was ook nog iemand van het arbeidsbureau jarig. Dus het was omdat er te weinig taartjes waren, anders had ik ook dat gehad. :-)

Als snel waren we er uit, dat ik gewoon te weinig opleiding had. Ik had één voordeel computers bestonden in 1985 nog nauwelijks .  En er was net een proef met opleidingen voor volwassen. Lang verhaal kort, ik bleek heel goed te kunnen leren. Binnen 1 jaar had ik een MBO+ op leiding en was geslaagd met 18 vakken. Zelfs “zakelijke correspondentie” heb ik gedaan omdat er zo’ n fantastische leerkracht was en omdat ik gewoon niet zo goed in Nederlands ben, maar het wel heel leuk vind. Wist ik veel dat ik dyslectisch was. Daar was nauwelijks aandacht voor.

Een mager zesje prijkte op mijn eindlijst tussen de zevens achten en negens.  Maar ik was wel geslaagd en nu kom ik bij mijn punt: ook met dat “zesje”  kun je het prima redden. Niet alles hoeft perfect te zijn. Het heeft me nooit weerhouden om de dingen te doen, die ik de moeite waard vind. Bovendien in de natuur is alles perfect, waarom zouden wij mensen dat niet zijn? In ieder geval zijn (we volgens mij)  zoals we nu zijn  “goed genoeg”.  Dus stop met dat eeuwige getob. Ga de dingen doen, die je de moeite waard vind. Rijk wordt je er misschien niet van….wel heel gelukkig neem dat maar van mij aan.  Bovendien als je iets met hart en ziel doet, wordt het vanzelf een succes.

Oja vergeet ik nog.  Je kunt ook klein beginnen, door je ding  b.v. één dag in de week te doen.  ;-)

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.