Marathon 1e serie klaar

Vandaag 20 kilometer in het Amsterdamse bos gelopen.  Via de stichting www.trainingslopen.info    Daarmee is de 1e serie tot afstanden van +/- 20km hardlopen klaar.

Dit keer was naast Ben, ook Sander -de vriend van mijn jongste- mee.  Hij zei niet veel onderweg, maar heeft uitstekend gelopen.  Lopen in een groep is ontzettend gezellig. Wij kozen voor de groep van 6:15 daarmee train je iets langzamer dan de uiteindelijke marathon. Die voor deze groep zo tussen de 4:00 en 4:15  ligt. Onderweg maak je vanzelf contact met andere mensen. Meestal loop ik dan kilometers lang te praten met anderen.  Dat dit niet door iedereen gewaardeerd wordt is me duidelijk. Zo kreeg ik een opmerking van iemand -die in de buurt liep- dat hij het vervelend vond.  “Dan ga je toch lekker achterop lopen zei ik”.  Vond hij geen goed idee.  Afijn heel leuk gepraat met die man.  Het kan dus wel….   Ook op mijn opmerking bij de laatste 5km “dat je door de groep als het ware gedragen werd”   kreeg ik de nodige reacties zoals: “nou ik moet wél zelf lopen”  Humor niet? :-)  en dit is maar een notendop.

Warm

Net als zaterdag was het warm en vochtig weer.   Ideaal als test, voor een eventuele marathon in Bangkok, waar het ‘ s nachts om 2:00 makkelijk 27graden kan zijn.   Met zaterdag mee, heb ik dit weekeinde  ongeveer 35km hard gelopen.  Zaterdag was het zonnig en daarmee pittig.  Daardoor herstel je niet helemaal van zo’ n loop, waardoor het lijkt of je op zondag 35km achter elkaar hebt gelopen.  Daar zit nu m.i. de truc van 2 dagen achter elkaar een duurloop. De laatste kilometers op een recht stuk naar  het Olympisch station ging de zon nog behoorlijk schijnen en waren mijn benen behoorlijk zwaar.  De rest van mijn lichaam voelt nog steeds opmerkelijk goed!  Mijn hartslag was beide dagen gemiddeld 131. Dat is perfect.

Bob was ook weer heel even terug in Nederland om zijn Toyota op te halen.  En maakte van de gelegenheid gebruik, om zaterdag mee te lopen.

Volgende week

Is een rustweek, waarbij het lichaam de tijd krijgt om te herstellen.  Dus veel  buik en rugspieren trainen, kortere afstanden lopen tot zo’ n 15….16km.  De week erop opbouwen naar 40…45km totaal met als langste afstand 21km.

Top weekeind :-)

 

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.