Afvoer

Regen

Door de extreme regenval van de afgelopen maanden en een stukkende regenafvoer, was het terras van mijn buur verzakt.  Sneu want het was vorig jaar nog nieuw bestraat.  Omdat de meeste loodgieters met bouwvakvakantie zijn en omdat ik gewoon fijne buren heb, heb ik de klus zelf aangepakt.  Bovendien een van mijn eerste werkgevers was een loodgieter.

mijnafvoerachter
Ligt al jaren goed :-)

Dit is de regenafvoer zoals die achter mijn eigen huis ligt met stalen banden heb ik die aan de fundering vast gemaakt.  Complete zaken zand van 25 kilo doen dienst als een soort fundering. Er zijn wellicht veel betere manieren, maar dit ligt al jaren goed.  En toen ik het vandaag bij een T-stuk opgroef waar de afvoer van de buren op aangesloten zit, lag het er nog steeds perfect bij ondanks dat de straat al behoorlijk verzakt was.

afvoeraansluitstuk
Leuk werk zo’ n sprongetje in elkaar lijmen

Dit is het nieuwe aansluitstuk naar  het huis van de buren.  Als je ooit dit soort klussen hebt gedaan, dan verleer je dat volgens mij nooit meer.

afvoerklaa1
Ook hier zandzakken onder de afvoer en vast gezet met roestvrijstalen banden en schroeven

Gelukkig had de buurman het meeste graafwerk op zijn erf al gedaan.  Het meeste werk was zand uit de oude afvoerpijp halen.  Die was nog als nieuw, maar loodzwaar omdat die vol met zand wat er niet 1-2-3 uit wilde…

afvoerklaar2
Weer mooi aangesloten

Hier rechts naast de deur was de aansluiting afgebroken waardoor het water het zand onder het huis spoelde en zo het terras mee nam.  Ook weer zo’ n heerlijk precisie en geduld klusje om de oude regenpijp weer prefect aangesloten en gelijmd te krijgen.

ruud
Buurman Ruud

De buurman had het meeste graafwerk gisteren al op zijn rekening genomen.  En was vandaag eerder thuis. Leuk want hij kon nog net het laatste stukje pijp zagen en ik kon wat loodgieters trucjes  laten zien.  Hierna ging hij gelijk fanatiek aan de gang  en een deel van zijn terras ligt er alweer in. Ikzelf moet morgen nog het gat bij het T-stuk dicht gooien. Daar had ik om 16:30 geen puf meer voor.  Bovendien er moet ook nog gekookt worden.  Dat gaat gewoon door…

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Eén gedachte over “Afvoer”

  1. Jack, je begrijpt natuurlijk dat wij ontzettend blij zijn dat je je zo voor ons hebt ingespannen.
    Chapeau! Zulke buren zijn goud waard.
    De buurtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.