Voeten

Engelen bestaan?

Soms denk ik dat engelen bestaan, ik kom ze af en toe tegen.  Het zijn vaak gewone mensen zoals jij en ik.  Maar ze geven net een zetje wanneer je het nodig hebt. Toen ik gisteren mijn pedicure belde was ze eigenlijk al met vakantie, maar omdat er regelmatig likdoorns in mijn voeten zitten wilde ze me evengoed helpen.

 

pedicure

Marjan heet ze. Ik ken haar al 8 jaar.  Ze had geadverteerd in een plaatselijk huis-aan-huis blad.  En op dat moment was ik aan het trainen voor mijn 1e marathon.  Met nog een week of zo te gaan had ik zeer pijnlijke voeten.  Tussen mijn tenen en zij- en onderkant zat een likdoorn of 3… Daar heb je ook van die pleisters voor  alleen die helpen niet. Althans niet bij mij.  Dus toch maar gebeld en een dag later zat ik als een van de eerste klanten in de stoel.  Ik vond het als man zijnde maar niets dat gedoe aan je voeten. Maar als élke stap pijn doet dan ga je wel.

Tegenwoordig ga ik er fluitend heen. Marjan is niet alleen een voetprofessional, maar ook een wijs en gezellig mens. Zeker mede door haar toedoen ben ik naar de cardioloog geweest en laat me niet afschepen met wat geneuzel waar ik niets mee kan. Over dat soort dingen praten we dan, naast actuele zaken uit het nieuws of familie.

Tussendoor peuterde ze er vanochtend, 2 nare diepe likdoorns er vakkundig uit. Met minimaal pijn aan mijn voeten.  Omdat er deze week alleen al zo’ n 40kilometer hardlopen op het programma staat, werden mijn voeten zo behandeld dat ik morgen weer “op wolkjes” loop.   Lief he :-)

Warm

Ondanks het warme weer heerlijk gepruts aan de Philips 22AH673.  Hij was eigenlijk klaar en hoefde alleen nog maar goed nagemeten worden. Tijdens de metingen bleek de kanaalscheiding maar 25dB. Dat komt waarschijnlijk door een defect IC van nog geen € dus die heb ik besteld is morgen met een beetje geluk binnen.

Verzakking

Door o.a. de hevige regenval en verzakking van de grond was de regenafvoer bij de buurtjes stuk gegaan.  Dat merk je meestal  pas als er ineens een rij tegels wegzakken.  Lang verhaal kort: de meeste loodgieters hebben nu bouw vakvakantie,  dus een enkeling die achter gebleven is  komt alleen in uiterste nood. Buuf in de stress.

Gelukkig heb ik zelf bij een loodgieter gewerkt  dus morgen moet ik een metertje opgraven en de boel repareren.  Vandaag was het te warm en mijn voet wou ook niet.  Wat wel opviel dat er heel veel water onder onze huizen was komen te staan dus mijn buurman heeft een pomp gehuurd.  Zo help je elkaar.

Website

Ik ben aan het experimenten geweest met een nieuwe cache programma.  Voor wie niet weet wat cache is.  Stel je bezoek een website. De plaatjes en tekst die daar opstaan laad je in je browser b.v. Firefox.  Als nu zo’ n web pagina vaker bezocht word door jou of andere mensen.  Staat hij al klaar of in het geheugen van mijn webserver. Dat laad sneller dan dat diezelfde pagina eerst ingeladen moet worden vanaf de harde schijf van de server.  En dan gebruik ik al snelle  Samsung SSD schijven…

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.