leuke en minder leuke dingen.

Voor Bob

Deze foto’s  zijn speciaal voor Bob om te laten zien dat we nog steeds lopen.  Bob is een loopmaatje en een sympathiek mens waar we samen heel wat kilometers mee gelopen hebben.  Maar die nu gemigreerd is naar Spanje.  Bob we missen je! (nu al)

benjack1
Ik zei nog laten we het aan die dames vragen, maar nee…
benjack2
Ben wou persé een “selfie” maken.  (zie je hij kan ook nog lachen)
benjack3
Voor hem waren die 21Km een “makkie” dat zie je gelijk aan dat gezicht.

Warm en zwaarder

Ik heb zaterdag met mijn “personal trainer” Ben (links)  of ben ik zijn trainer? weer een halve marathon gelopen.  De eerste kilometers liepen de straaltjes van mijn gezicht vanwege de warmte. (heb ik anders nooit!) Maar al gauw loop je lekker in een rustig tempo. 6:15  Toch vond ik het zwaarder dan vorige week de laatste kilometers voelde ik mijn benen. Opmerkelijk was het om 9:00 net als vorige week niet erg druk in het Amsterdamse bos. De parkeerplaats aan de Bosbaan was zelfs om 11:30 nog vrij leeg.

“Wetenschappelijk” testje ahum…

Als een van je redenen naast bewegen “afvallen”  is kun je beter stevig gaan wandelen dan hardlopen.  Met die 21km heb ik zaterdag 1966Kcal verbrand.  Maar met 13Km stevig doorlopen over net geen 13km 2332Kcal = 366Kcal méér en 8km minder! . Voordeel van Nordic Walken is ook nog dat je, rechter loopt en je knieën nauwelijks belast.  Qua tijd dat je bezig bent,  maakt het niets uit.

21kmamsterdamsebos

13kmoranjeroutebakkum
Het bewijs. Dit is de oranje route vanaf Heemskerk

Verjaardag

Mijn vrouw was afgelopen zaterdag jarig en werd 54.  Dat hebben we groots gevierd.

zonnescherm

Omdat we pal op het zuiden wonen kan het erg warm worden.  Dus voor het eerst een extra scherm neergezet.  Dat had wat “voeten in de aarde” omdat we allebei geen kampeerders zijn. voordat het scherm stond…..  Later natuurlijk hard om gelachen.  Maar het opzetten in de hitte was niet leuk.  Zie je al dat gras tussen te tegels. Allemaal weg gehaald met een verfkrabber zo’ n driehoek met scherpe punten werkt perfect.

tinekeverjaardag1
In het begin was het weer een beetje sombertjes. Werd stralend mooi.
tinekeverjaardag2
Van Nadine en Leon kreeg ze deze doos

In de doos zat ook een kaartje en toen gebeurde er dit.

We worden Opa en Oma

echo9weken

Het is nog heel klein,  9weken en net 2 centimeter groot. Wat een wonder zo’ n nieuw leven. :-)

tinekeverjaardagrosa
Netjes op de foto  links (ik jack) Sander, Tineke.  Rechtsvoor Leon, Nadine en Mariska

‘ s avonds  werden we getrakteerd door de jongste  en zijn we uit eten gegaan naar Tapas bar  Rosa

tinekeverjaardagrosa2
Zo zijn we echt, een vrolijke beesten bende

Minder

Het meeste gaat goed, maar dankzij mijn nieuwe hardloop horloge, ben ik er achter dat mijn hardslag soms wel heel erg hoog is.  Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Het kan heel goed zijn dat mijn hartslag gewoon een heel groot bereik heeft van <50 in rust tot > 210 in piek situaties.  Voor de zekerheid laat ik dat checken bij een cardioloog. De onderzoeken die ik tot nu toe heb gehad zijn echter zeer positief .  Verder blijf ik lekker hardlopen, wandelen en nordic walken.

Want van bewegen gaat je bloed goed stromen.

Verwachte updates:

Binnenkort meer naast updates van de Philips 22AH673 en upgrade voor de Akai AT-2400 en 2600 tuners die ik aan het testen ben.

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

2 gedachten over “leuke en minder leuke dingen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.