Philips 22AH673 er komt leven in.

Lijmen, knoppen en trucjes

philips673knoppenlijmen
Lijmt fantastisch

Er zijn altijd wel een paar knoppen waarvan het binnenwerk loslaat tijdens het demonteren. Vroeger gebruikte Velpon om dingetjes vast te lijmen. Maar COLLALL  Alles lijm doet dat zoveel beter. Echt een aanrader! Gewoon 2 kanten een beetje insmeren en plakken.  Er is een geleide groefje in deze knoppen dus dat kan niet missen. Lijmresten direct met een doekje verwijderen. O.a. te koop bij creatieve hobby winkels.Hier in Zaandam bij “het Kwassie”  Maar winkels als:”Pipo’ s” zullen het vast ook wel hebben.

philips673knoppenerop
Dik papier dubbel

Een andere trucje is hoe ik knoppen op de juiste afstand monteer. Gewoon een dik vel papier dubbel gevouwen.Je kunt het nu vast schroeven zonder dat je het front kunt beschadigen. Zie je dat gutsje onderop ook liggen dat heeft een plat schuin mesje die je er zo los in kunt stoppen. Te koop bij hobby winkels waar ze tal van handige dingetjes hebben. 🙂

philips673elcoslos
lijmresten weg

Dat gutsje ie ook handig om lijmresten weg te halen en elco’s los te wrikken.  De truc werkt als volgt.  Eerst elco’s de-solderen dus met een pompje het tin afzuigen en dan als voorbeeld het printje van de voeding op een stevige vlakke ondergrond. Met een hand goed vasthouden en dan onder de lijm rondom elco wrikken. Doe dit voorzichtig wat deze printen breken heel makkelijk!

philips673aansluitingenschoon
Soldeert zoveel beter, kleine moeite

Wat ik nog meer doe met het gutsje is élk onderdeeltje dat ik soldeer schoonmaken.  ook al zijn onderdelen nieuw er zit altijd een vettig of lijm laagje op de aansluitdraden.  Gewoon rondom de aansluitdraden schoon maken.  Dat soldeert veel beter.  Op een print zitten zo 50…100 nieuwe soldeerverbindingen die moeten allemaal in één keer 100% goed.

Opbouwen

philips67voorkantweererop
Ziet er weer knap uit niet?

Reuze sprong

philips673stereodecoderenMF
Klik rechts bovenaan voor een reuze foto

Even een reuze sprong.  In het midden frequent vele nieuwe onderdelen. Net als in de stereodecoder mooie Nichicon Muse en Vishay elco’s.

philips673testen
Speelt weer
philips673AMantenne
Met een hulp draaitje nieuwe verbinding en testen maar

AM

Ook de AM/middengolf begint het weer een klein beetje te doen.  Er zit een of meerdere draad breuken naar de ferrit antenne.

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.