Philips 22AH673 vervolg

Halverwege

673afstemcondensatorvuil
Hier nog vuil

Het schoonmaken en afregelen van de afstemcondensator heeft goed geholpen.  De FM heeft nu een goede en vooral kraakvrije ontvangst bij het afstemmen.  Het AM gedeelte is helaas nog steeds defect.  Ik vermoed dat de zware ferriet antenne achterop defect is. Met wat geluk, is dat soms nog te repareren.

Philips673opeenderde
Mooie nieuwe voeding

Na het afstemgedeelte  is de voeding het belangrijkste.

philips673halverwege

Hier ongeveer halverwege. Er zijn speciale Nichicon audio elco’s  gebruikt en Vishay 136 in de uitgangstrap.

phlips673voorkantschoon

Ook hier “ouderwets soppen”  op de knoppen en voorkant weer zo schoon mogelijk te maken.  Dat moet voorzichtig want een deel van de elektronica (tiptoetsen) mag niet nat worden.  Morgen als het mooi opgedroogd is weer verder.

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.