Op visite

Af en toe ga ik ook bij andere muziekliefhebbers langs.  Zo was ik gisteren bij Marc.  Die woont in een monumentaal pand en heeft een luisterruimte met een uitstekende akoestiek.

marcsset

Marc speelt met een Mytek Brooklyn dac via een Olive 4 vanaf harddisk en dat klinkt zeer goed.  Ik had mijn Cambridge CXC loopwerk meegesjouwd.  En ook daar: Veel structuur, laagjes muziek en microdetails.

Als muziek heb ik het album Adele 25 genomen.  Een CD die “de schrik is”  van menig audiofiel omdat Adele ‘s stem nogal uit kan halen. De muziek qua niveau  nogal hard op het schijfje staat en op sommige momenten heel veel gebeurt (instrumenten, achtergrond koortjes etc)

Veel sets maken er één brei geluid van die soms  niet om aan te horen is.  Maar een goeie set zoals die van Marc, heeft daar geen enkele moeite mee. Je hoeft het niet met mijn eens te zijn hoor, maar het is de muziek die ik leuk vind, dus mijn referentie.

Meridian Explorder 2

meridianexplorder2

Ik ben aan het testen met deze kleine en betaalbare dac van Meridian. (€300) Hij heeft alleen een USB aansluiting voor aan een PC of Mac Kan alle standaard formaten van 16 bit 44.1Khz (CD) t/m 24bit 192Khz  afspelen via de hoofdtelefoon- of lijn-uitgang.  1e indrukken zijn goed.

Interessant is dat hij ook MQA kan. In het kort zijn dat: relatief kleine 24bits audiobestanden met volgens Meridian een zeer hoge geluidkwaliteit.  Kleine bestanden zijn ideaal bij streaming via het internet of 4G netwerk.  Al maanden hoor ik geluiden dat Tidal daar mee wil gaan streamen, maar ik heb nog niets concreets gehoord of gezien.

Philips 22AH673

22ah673voorenboven

De komende week zit ik voor een liefhebber aan zo’ n tuner te sleutelen lees b.v. hier  Leuk werk :-)

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.